Doodrijder peuter Nassim ontkent dat hij '80 kilometer per uur reed', verdachte blijft langer vast

12 mei 2016 om 16:20
nl
De 18-jarige jongen uit Breda die op Koningsdag de 3-jarige peuter Nassim Douiri doodreed, blijft nog zeker dertig dagen vastzitten. Het verzoek om zijn voorlopige hechtenis te schorsen is door de rechter-commissaris afgewezen. Justitie verdenkt de Bredanaar van doodslag en van roekeloos rijden.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

De doodrijder blijft alleen vastzitten op basis van het veroorzaken van een dodelijk ongeluk. De verdenkingen van doodslag en roekeloos rijden zijn volgens de rechter-commissaris niet sterk genoeg om de voorlopige hechtenis te verlengen. De rechtbank geeft verder geen toelichting op het verlengen van de voorlopige hechtenis.
'Cliënt heeft ander verhaal'Er is nog veel onduidelijk over de precieze toedracht van het dramatische ongeluk. Volgens verschillende ooggetuigen reed de verdachte met behoorlijke snelheid over de Veurnestraat. Hij zou ver boven de maximum snelheid van dertig kilometer per uur zitten. “Dat komt niet overeen met de verklaring van mijn cliënt, zegt advocaat Joris van ’t Hoff. “Hij ontkent zo hard gereden te hebben als door getuigen wordt beweerd.”
De verdachte, die in februari 18 werd, was pas in het bezit van een rijbewijs. Hij reed in blinde paniek door nadat hij Nassim had aangereden. Na een vijf uur lange klopjacht meldde hij zich op het politiebureau in Mijkenbroek. Hij ontkomt waarschijnlijk aan een veroordeling voor doorrijden na een verkeersongeluk, omdat hij zich binnen twaalf uur heeft gemeld. “Dat wordt hem dus niet verweten”, zegt Van ’t Hoff.
ZIE OOK: Wat bezielt mensen die doorrijden na een ongeluk? ‘Niet iedere doorrijder is een harteloos monster'
'Niet gevaarlijk en roekeloos'Inmiddels heeft de verdachte een uitgebreide verklaring gegeven over zijn betrokkenheid bij het dodelijke ongeluk. “Hij voelt zich vreselijk en is geschrokken van alle gebeurtenissen. Nu is het wachten op het verkeersrapport van de politie."
Het Openbaar Ministerie bracht kort na het ongeluk naar buiten dat de jongeman verdacht wordt van een drugsfeit. Dit heeft zeer waarschijnlijk niets met het ongeluk te maken. Of de jongen onder invloed was van verdovende middelen, wil de raadsman bevestigen noch ontkennen.
ZIE OOK: Ooggetuige probeerde doodgereden Nasim (3) nog te reanimeren: ‘Hij was op slag dood’
Te hard geredenDe 3-jarige Nassim werd na de aanrijding tientallen meters meegesleurd. Volgens buurtbewoners wordt er vaak te hard gereden in de straat. Bij de gemeente zijn daar geen klachten en meldingen over bekend. De gemeente wacht het onderzoek van de politie af.
Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie laat weten dat de aanklachten voor roekeloos rijden, doodslag en voor een drugsovertreding blijven staan.[YouTube:body:https://youtu.be/n_0brpmyb5w]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.