Vrachtwagenwiel valt van A2 op auto in Den Bosch: vrouw (73) overleden, chauffeur (29) aangehouden

12 mei 2016 om 20:24
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Omroep Brabant
De plek van het ongeluk (foto: Bart Meesters).
Omroep Brabant
(foto: Bart Meesters/Meesters Multi Media)
Omroep Brabant
(foto: Bart Meesters/Meesters Multi Media)
1/5 Fataal ongeval op de Poeldonkweg Den Bosch: vrachtwagenwiel valt op auto
Bij een bizar verkeersongeluk op de Poeldonkweg in Den Bosch is donderdagochtend een automobiliste omgekomen. Dat gebeurde nadat een vrachtwagen op de bovengelegen A2 een linkerwiel verloor. Het wiel rolde vervolgens van het viaduct van de snelweg en kwam met behoorlijke kracht op het dak van de auto terecht.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

De automobiliste, een 73-jarige vrouw uit Schijndel, kwam na de klap tot stilstand tegen een betonnen pilaar op de Poeldonkweg, vlakbij de Zuid-Willemsvaart. Van de auto bleef na het ongeluk vrijwel niets over.
Chauffeur gearresteerdDe vrachtwagenchauffeur, een 29-jarige man uit het Gelderse IJzendoorn, is voor 'mogelijke verwijtbaarheid' bij een dodelijk ongeluk aangehouden. Dat gebeurde even verderop op de A59 ter hoogte van de Berlicumseweg. Hij is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.
Specialisten van de Verkeersongevallenanalyse (VOA) onderzoeken hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren. [Tweet:body:https://twitter.com/omroepbrabant/status/730799147390013440]HulpdienstenEen traumahelikopter en meerdere ambulances en brandweerwagens werden onmiddellijk na het ongeluk opgeroepen, maar hulp mocht niet meer baten: de bestuurster van de auto overleed ter plekke aan haar verwondingen.
De Poeldonkweg, die kruist met de A2, was in beide richtingen afgesloten voor verkeer. De vrachtauto is in beslag genomen voor verder onderzoek.

Wachten op privacy instellingen...