Mensensmokkel via Eindhoven Airport, Marechausse pakt drie verdachten op

12 mei 2016 om 13:10 • Aangepast 21 november 2020 om 10:31
nl
De Marechaussee is een mensensmokkelroute via Eindhoven Airport en Schiphol op het spoor gekomen. Er zijn onlangs drie verdachten aangehouden, zo is donderdagmorgen bekend gemaakt. Het gaat om een Amsterdammer van 32, die als hoofdverdachte wordt gezien, en een man en een vrouw uit Ede.
Profielfoto van Janssen Hans
Geschreven door
Janssen Hans

Bij de smokkel zouden vreemdelingen vooraf geld hebben betaald voor al dan niet valse documenten en vliegtickets.
Frans look-a-like documentVolgens een woordvoerder van de Marechaussee kwam de mensensmokkel eind november vorig jaar aan het licht. Een Iraanse man liep op Schiphol tegen de lamp, omdat hij een Frans look-a-like document op zak had. Bij deze vorm van fraude wordt gereisd op een paspoort van iemand anders en gaat het om echte documenten die meestal gestolen zijn. De Iraniër verklaarde dat hij veel geld had betaald voor zijn vlucht.
Toen dit werd geconstateerd is direct een onderzoek begonnen, waarbij ook de rol van Eindhoven Airport tegen het licht werd gehouden. Het is niet bekend hoeveel mensen zijn gesmokkeld en hoe vaak dit via Eindhoven is gebeurd. Bij Eindhoven Airport kon nog niemand reageren.
Ook onderdak voor vreemdelingen?De Marechaussee vermoedt dat de 'klanten' illegaal naar Engeland en Canada wilden reizen. De verdachten zouden niet alleen de reis geregeld hebben; de Marechaussee denkt dat ze de vreemdelingen ook onderdak hebben geboden.
De verdachten werden op 11 en 19 april opgepakt. De Amsterdammer zit nog vast; zijn vermeende handlangers zijn vrij en het onderzoek gaat door.


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.