Nog geen 40 jaar en al multimiljonair: deze Brabanders zijn het

12 mei 2016 om 14:07
nl
Het zakenblad Quote heeft de jaarlijkse lijst van de rijkste 100 jongelingen (onder de 40 jaar) van ons land weer gemaakt. Zeven Brabanders bezetten de lijst. Opvallend is dat Breda goed boert. We zetten de rijkste Brabanders op een rij.
Profielfoto van Vermonden Ronnie
Geschreven door
Vermonden Ronnie

Sylvie Meis (38), Breda - 14 miljoen euroSylvie boert goed in Duitsland. Ze zou 14 miljoen euro waard zijn door al haar presentatieklussen, haar modelwerk en ze zal ongetwijfeld nog een deel van de miljoenen van ex-man Rafael van der Vaart hebben opgestreken. De in Breda geboren Sylvie staat op plaats 34 en voert daarmee de Brabantse ranglijst aan.
Jeroen van Glabbeek en Gilbert Gooijers (37), Breda - 11 miljoen euro (ieder)Deze studievrienden richtten de Bredase CM Groep op. CM verzorgt mobiele betalingen, stuurt pushberichten, bouwt apps, maar is vooral bekend geworden met het reguleren van sms-berichten voor grote groepen. Van Glabbeek en Gooijers zijn sinds vorig jaar ook hoofdsponsor van NAC Breda. Van Glabbeek en Gooijers bezetten de gedeelde plaats 47 in de top 100 van Quote.
Robbert van de Corput (28), Breda - 10 miljoen euroAl het goeds komt uit Breda, zo lijkt het. Ook Robbert van de Corput, die beter bekend is als DJ Hardwell, staat in de lijst. Hij zou rond de 90.000 euro per optreden vragen. Dan loopt de teller lekker door. Hardwell staat op plek 55.[YouTube:body:https://youtu.be/BTrj2i3OuIs]
Marijn Maas (37) en Frank Sanders (36), Eindhoven - 7 miljoen euroWeer twee Brabantse zakenpartners die het goed hebben gedaan. In 2008 verkochten ze telecomketen Typhone aan The Phone House en hun online marketingbedrijf Greenhouse Group deden ze vorig jaar van de hand. Naar verluidt voor tientallen miljoenen euro’s. Het duo bezet de gedeelde 78ste plaats.
Fedde le Grand (38), Tilburg - 6 miljoen euroOp de valreep nog een Tilburger in de lijst. DJ Fedde le Grand staat met 6 miljoen euro op plaats 93. Zijn populariteit is stijgende, sinds de introductie van zijn show Grand in Carré.[Instagram:body:https://instagram.com/p/BFE2uDMmoRA/]
Exit OlcayDe opvallendste afvaller in de top 100 is de Waalwijkse ondernemer Olcay Gulsen. Zij is bekend van het modemerk Supertrash, maar Quote stelt dat het succes van haar keten is uitgewerkt.
De lijst van rijkste jonge Nederlanders (te lezen via Blendle) wordt aangevoerd door Coolblue-baas Pieter Zwart (165 miljoen euro) en zijn compagnon Paul de Jong (125 miljoen euro).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.