Video

Grote brand verwoest tennishal Moergestel, verslagenheid is groot

12 mei 2016 om 20:55
nl
In sporthal Stokeind in Moergestel heeft donderdagmiddag een grote brand gewoed. Het dak van de tennishal is ingestort. Het gebouw moet als verloren worden beschouwd. De brandweer heeft het fitnessgedeelte en de kantine kunnen redden. Rond halfvijf werd het sein brand meester gegeven.
Profielfoto van Vermonden Ronnie
Geschreven door
Vermonden Ronnie

[Facebook:body:https://www.facebook.com/omroepbrabant/posts/1252442994779532]De dikke, zwarte rookwolken waren in de wijde omtrek te zien. Mensen vanuit Oisterwijk en Tilburg lieten weten dat ze de rookwolken konden zien. De brandweer adviseerde ramen en deuren gesloten te houden. De rook waaide in de richting van Tilburg.[YouTube:body:https://youtu.be/oG7sb5FOdrI]
Tennis, fitnessDe brand zou zijn ontstaan tijdens werkzaamheden aan het dak. Een dakdekker heeft nog geprobeerd het vuur te doven, maar de brand was toen al te groot, aldus de brandweer. De medewerkers van de sport- en tennishal en sporters konden op tijd het gebouw verlaten.
De verslagenheid onder de medewerkers en sporters is groot. "Het is verschrikkelijk", zegt een medewerker die al jaren in de sporthal achter de bar staat. Hij kwam van Tilburg af toen hij een telefoontje kreeg van zijn moeder. Die vertelde dat de sporthal in brand stond. "Binnen tien minuten was alles weg. Maar we gaan alles op alles zettten om de boel weer op te bouwen."[Tweet:Body:https://twitter.com/JosVerkuijlen/status/730772927218601984]
Buiten gymmenIn het gebouw zit Il Cuore Health Tennis en Wellness en in de winter trainen er jeugdleden van tennisvereniging MTV Stokeind. De basisscholen gebruiken de locatie voor gymlessen. [Tweet:body:https://twitter.com/vid/status/730757853095559168]
Leerkracht Roel Rijkers van basisschool de Bienekebolders vertelt dat de leerlingen net naar huis waren, toen het nieuws over de brand doordrong. "We gaan de bovenbouw een mail sturen. Nu onze kinderen niet in de sporthal terecht kunnen, gaan ze morgen met de fiets naar De Pierenberg. Daar kunnen ze buiten gymmen. Gelukkig is het daar nu weer voor."
De jongste leerlingen reizen normaal gesproken met de bus naar sporthal Stokeind. "Zij blijven morgen op school, misschien kunnen ze op het schoolplein sporten. Een oplossing voor de langere termijn moeten we nog zoeken. Maar voor morgen zijn we dus gered."
Uitwijken naar sportverenigingenOok de kinderen van basisschool De Vonder maken normaal gesproken wekelijks gebruik van de door brand getroffen sporthal. Directeur Jeanne de Gruijter geeft aan te zijn geschrokken van de brand in Moergestel, maar praktisch gezien levert deze geen acuut probleem op voor De Vonder: "Voor volgende week en de week erop hadden we andere sportactiviteiten gepland staan. Voor ons is er nu geen acuut probleem."
De basisscholen kregen van de gemeente te horen dat de gymzaal in sporthal Stokeind voorlopig niet gebruikt kan worden. De Gruijter: "We moeten even afwachten hoe lang dat gaat duren. Wellicht moeten we een beroep gaan doen op sportverenigingen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.