Twaalf jaar cel geëist voor gruwelijke dood Rachel Brito Abelenda (20) op Stokhasseltlaan in Tilburg

12 mei 2016 om 17:00
nl
Justitie heeft donderdag twaalf jaar cel geëist tegen de man die de 20-jarige Rachel Brito Abelenda in Tilburg zou hebben gedood. Volgens justitie is de man schuldig aan doodslag. Het slachtoffer werd in september 2013 levenloos gevonden in een auto op de Stokhasseltlaan.
Profielfoto van te Veele Robert
Geschreven door
te Veele Robert

De 23-jarige vriend van het slachtoffer zat kort voor haar dood nog met haar in de auto, maar vluchtte. Hij werd enkele maanden later in Zwitserland aangehouden.
Gestikt in eigen broekVolgens justitie zou hij tegenover een infiltrant hebben bekend dat hij de vrouw om het leven heeft gebracht. Justitie denkt dat de verdachte het slachtoffer heeft laten stikken in haar eigen broek.
Op het kledingstuk vonden deskundigen een afdruk van haar gezicht en lichaamssporen van de verdachte.
Reconstructie NFI"De vrouw is op een gruwelijke manier gestorven en achtergelaten", aldus de officier. Tijdens het requisitoir werd in een reeks door het NFI geconstrueerde beelden duidelijk gemaakt hoe haar het ademen is belet.
Volgens de man van Iraakse afkomst klopt dat niet. Abelenda zou volgens hem door zelfmoord of een ongeluk zijn overleden. Geen van deze scenario’s komt volgens de officier van justitie overeen met de gevonden sporen en de doodsoorzaak.
RelatieproblemenJustitie zegt dat het motief zou liggen in relatieproblemen. De twee hadden langere tijd problemen en het slachtoffer wilde mogelijk de relatie beëindigen.
De officier stond meerdere keren tijdens de zitting stil bij de dood van de jonge vrouw en het leed van de nabestaanden.
BushalteDe auto waarin Rachel zat, stond op 22 september 2013 schuin in een bushalte, met de voorwielen op de weg. Een taxichauffeur die dit zag waarschuwde de politie.
De vrouw uit Tilburg zat op de passagiersstoel en had haar autogordel nog om. Ambulancemedewerkers konden haar niet meer redden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.