Video

Jan de Bloemenman halve eeuw op de markt: dat verdient een bloemetje

12 mei 2016 om 20:29
nl
Hij begon op zijn veertiende op de markt in Klundert en Dinteloord. Het eerste jaar waarin hij zijn rozen en tulpen op straat uitstalde was 1966. En hij staat er nu nog steeds, Jan de Bloemenman. Donderdagmiddag werd zijn jubileum gevierd in Klundert.
Profielfoto van Joachems Willem Jan
Geschreven door
Joachems Willem Jan

Klanten feliciteren Jan met zijn jubileum en kopen even een bosje. De wethouder komt ook langs, met een cadeautje. geen bosje bloemen maar een rijk gevuld bierpakket. Jan geniet van de aandacht en alle vrolijkheid op straat.
Kinderwagens Of er veel veranderd is op de markt die vijftig jaar? De klanten zijn niet echt veranderd maar het valt Jan wel op dat het vroeger vooral huisvrouwen waren met kinderen. "Het zijn allemaal tweeverdieners nu. Nu zijn het opa's en oma's met kinderwagens."
1966 was zijn beginjaar. Jan houdt eigenlijk wel van de jaren zestig. Thuis draait hij graag in zijn jukebox muziek van Elvis, Roy Orbison, De Beatles en Cliff Richard. "Dat rappen nu, ligt me niet zo."
VeenJan is al heel lang een bekende op diverse weekmarkten in West-Brabant.  Zelf komt hij uit Veen, waar veel marktkooplui vandaan komen. "Dat zit er in de genen. Mijn vader zat ook in de handel."
Helaas heeft Jan geen opvolger maar daar lijkt hij niet zo mee te zitten. "Ik hoop dit nog wel een paar jaar te doen, ik hoop toch 85, 90 jaar te worden."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.