PSV'ers trainen voor het eerst na kampioenschap: 'Raar om weer op het veld te staan'

12 mei 2016 om 17:32
nl
Met het kampioensfeest nog in de benen trainde PSV donderdag weer voor het eerst op de Herdgang. Met een flink uitgedunde ploeg. Dat wel. "Het was best raar om weer op het veld te staan. Je bent twee dagen aan het feesten en dan kom je weer om te trainen terwijl er niets meer op het spel staat. Maar het was wel leuk om iedereen weer te zien", aldus Stijn Schaars na de training.
Profielfoto van Beenen Bram
Geschreven door
Beenen Bram

Het was opvallend rustig op de Herdgang vandaag. Alleen een spandoek met daarop groot 'kampioenen' en een enkel kampioensshirt deden nog herinneren aan de onverwachte ontknoping van het seizoen en het feest dat daarop losbarstte in Eindhoven.
Overweldigend"Het was overweldigend", vervolgt Schaars. "Je had er wel op gehoopt maar niet meer verwacht. Het overkomt je en dan moet je er in één keer volle bak van genieten. Dat is wel raar en tegelijkertijd geweldig natuurlijk."
Ook Adam Maher had genoten van alle feestvreugde. "Dat je op de laatste dag kampioen wordt omdat Ajax punten laat liggen. Dat is geweldig."
Twee dagen springenDe supporters die toch even kwamen kijken naar één van de laatste trainingen van het seizoen voelde het kampioenschap nog in de benen. "Ik heb er nog steeds last van. Twee dagen springen was toch een beetje teveel van het goede", vertelt een jongen met een kampioensshirt aan.
Een andere supporter heeft wel een verklaring voor de rust op trainingscomplex de Herdgang: "Ik denk dat veel mensen hun snipperdagen op maandag al hebben opgebruikt. Op maandag om te feesten en op dinsdag om de kater te overwinnen."
BijkomenOok de spelers hadden weleens fitter op het veld gestaan. "Als je twee dagen hebt gefeest dan moet je wel even bijkomen, maar dan is dit wel de juiste manier", aldus Stijn Schaars na afloop van de training.
PSV trainde donderdag met een kleine groep. Maandag vertrekt de ploeg naar China voor een commerciele trip. Tot die tijd krijgen de internationals rust en daarna waaieren zij uit voor interlandverplichtingen. Adam Maher en Stijn Schaars kunnen dan op vakantie en op zoek naar een nieuwe club. Zij mogen vertrekken bij PSV.
'Je weet het nooit'"De kans is groot dat ik vertrek, maar je weet het nooit in de voetballerij". Op vragen over interesse van andere clubs wilde Schaars nog niet ingaan. "Er speelt genoeg, maar daar wil ik nog niet over praten. Ik laat alles op me af komen en dan moet ik op een gegeven moment de juiste keus maken."
Ook Adam Maher hulde zich grotendeels in stilzwijgen over zijn toekomst. "De kans is groot dat ik vertrek. Eerst maar eens naar China en dan kijken we wel verder."  De kans dat Maher naar een Nederlandse club vertrekt lijkt klein. "In Nederland heb ik weinig keus, maar ik laat alle opties open."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.