Video

Michael van Gerwen verslaat Phil Taylor voor eigen publiek in uitverkocht Ahoy

12 mei 2016 om 22:36 • Aangepast 21 november 2020 om 10:30
nl
Ahoy stond donderdagavond in het teken van darts. De Premier League Darts streek voor het eerst neer in Nederland. Op het programma stond het topduel tussen Michael van Gerwen en Phil Taylor. Dat eindigde met 7-5 in het voordeel van Mighty Mike. Raymond van Barneveld kwam in actie tegen Peter Wright. Dat eindigde in een 6-6 gelijkspel.
Profielfoto van Youssef Zerrouk, Bert van Doorn
Geschreven door
Youssef Zerrouk, Bert van Doorn

Bijna tienduizend fans waren bij het dartsfeest in Rotterdam. “In 47 minuten was het uitverkocht. Dat is natuurlijk fantastisch”, zei Van Gerwen donderdag tegen de NOS.
‘Mighty Mike’ versus Phil TaylorVan Gerwen, de huidige nummer één van de wereld, nam het op tegen de nummer drie Phil Taylor. Beide spelers zijn al geplaatst voor de finale-avond van de Premier League die volgende week in Londen wordt gespeeld. Het ging lange tijd gelijk op. Na een gelijkstand van 5-5, was het voor Van Gerwen welletjes. Hij pakte de laatste twee legs zonder vrij veel moeite.

Wachten op privacy instellingen...

De andere Nederlander, Raymond van Barneveld, heeft donderdag een punt gesleept uit zijn optreden in de voorlaatste ronde van Premier League. Hij speelde met 6-6 gelijk tegen Peter Wright. De 9500 toeschouwers zagen een spannend duel en moedigden de Nederlander luidkeels aan.

Wachten op privacy instellingen...

De avond werd geopend door Robert Thornton en James Wade. Daarna volgde de partij tussen Adrian Lewis en regerend wereldkampioen Gary Anderson.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.