Udenaar opgepakt bij rellen rond kampioenswedstrijd Ajax: drie politieagenten gewond

12 mei 2016 om 19:27
nl
Een Ajax-fan uit Uden is opgepakt voor betrokkenheid bij de rellen in Doetinchem rond de wedstrijd De Graafschap tegen Ajax. Dat meldt de politie donderdag. De verdachte is inmiddels weer op vrije voeten. Waar hij of zij precies van verdacht wordt, is niet bekendgemaakt.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

Bij de rellen raakten drie politieagenten en twee paarden licht gewond. Diverse geparkeerde auto's liepen schade op door spullen die door de lucht vlogen.
Nasleep rellenDe politie is nog druk bezig met de nasleep van de rellen van zondag na het kampioensduel van de Amsterdammers. Ajax speelde met 1-1 gelijk en verspeelde daardoor de landstitel.
Er zijn nu dertien aanhoudingen verricht: vijf voor en tijdens de wedstrijd en acht na afloop. De politie hoopt dat nog meer mensen beeldmateriaal hebben, zodat de komende tijd ook andere relschoppers kunnen worden aangehouden.
ZIE OOK: Sjaak Swart walgt van De Graafschap en gaat los: ‘Ik hoop dat die gekken degraderen’
ArrestatiesDe dertien mannen die tot dusverre zijn aangehouden komen uit Culemborg, Den Haag, Veenendaal, Amsterdam, Venlo, Uden, Wijchen, Amstelveen, Beverwijk en Zwijndrecht. Twee mannen uit Amsterdam zitten nog in voorlopige hechtenis.
Zij blijven nog twee weken langer vastzitten, zo oordeelde de rechter-commissaris. Het tweetal heeft zich namelijk vaker schuldig gemaakt aan rellen rond voetbalduels.    

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.