Willem II ziet in Almere City FC een gelijkwaardige ploeg: 'Zit schwung in dankzij De Gier'

12 mei 2016 om 19:54
nl
De spelers van Willem II kunnen vrijdag hun borst nat maken als ze naar Almere afreizen voor het play-offduel om promotie en degradatie. Op papier lijkt tegenstander Almere City FC misschien niet zo sterk, maar volgens Willem II-trainer Jurgen Streppel treft zijn selectie een gelijkwaardige ploeg. "Onze oud-collega Jack de Gier heeft het daar fantastisch gedaan."
Profielfoto van Milicevic Martin
Geschreven door
Milicevic Martin

Streppel ziet veel overeenkomsten tussen Almere City FC en zijn eigen ploeg. "Sinds de komst van De Gier zit er weer schwung in die ploeg. Ze hebben een goed voetballende selectie", klinkt de analyse van de Willem II-trainer.
De Gier-effect Schijndelaar De Gier nam begin dit jaar bij Almere het stokje over van Maarten Stekelenburg die ontslagen werd. De ploeg stond op dat moment op de laatste plek. Met De Gier aan het stuur begon Almere City FC steeds beter te voetballen. De trainer uit Schijndel pakte zelfs de periodetitel met zijn selectie en eindigde als achtste in de reguliere competitie.
Net als Streppel ziet ook Ajax-huurling Lucas Andersen parallellen tussen Willem II en Almere City FC. "Zij willen het vaak voetballend oplossen, dat past goed bij ons. Wij willen het namelijk ook heel graag voetballend oplossen. Er zullen ruimtes ontstaan waar wij van kunnen profiteren", denkt de Deense aanvaller.
Willem II is niet van plan om anders te gaan voetballen de komende twee duels. "Wij doen wat we het hele jaar doen. We denken dat dat het verstandigst is."
Met druk omgaanDe laatste weken streed Willem II om lijfsbehoud in de eredivisie. Er lag veel druk op de schouders van zijn spelers. Hij ziet dat als een voordeel. "We hebben de afgelopen weken al onder druk gespeeld, met het mes op de keel. De jongens gaan daar steeds beter mee om, vind ik."
Ook Andersen denkt dat Willem II beter met de druk om kan gaan dan de tegenstander uit Almere. "We weten waar het om gaat. Iedereen heeft wel eens van die knock-outwedstrijd gespeeld. Of het nou Champions League, Europa League of voor de beker is, het is een kwestie van je eigen ding blijven doen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.