Politieagenten in Breda doen mee aan Running Man Challenge: check die moves

13 mei 2016 om 13:50
nl
Brabantse agenten draaien met hun billen en schudden met de heupen voor de Running Man Challenge. Vergeet de danspasjes van Gangnam Style of the Harlem Shake. De nieuwste rage op internet is een filmpje maken op muziek van een hip-hop nummer uit de jaren negentig.
Profielfoto van Verhagen Audrey
Geschreven door
Verhagen Audrey

Het begon met een stel basketballers uit Amerika die losgingen op het nummer My Boo. Onder de naam 'Running Man' plaatsten ze grappige dansfimpjes op social media. Het dansje bleek hartstikke besmettelijk. Een politiekorps uit Nieuw-Zeeland gebruikte de hype om agenten te werven. Onder de naam de Running Man Challenge daagden ze andere korpsen uit om hetzelfde te doen. 'Niet vies van een uitdaging'Brabantse agenten grijpen de wereldberoemde Running Man Challenge met beide handen aan. Het filmpje is te zien op de facebookpagina van het team. "Politieteam Markdal is niet vies van een uitdaging en gaat met deze post als tweede Nederlandse Politieteam de challenge vol overgave aan!"
[facebook:body:https://www.facebook.com/politiemarkdal/posts/593170647526976]
Vierhonderd nieuwe collega's gezocht'We rennen iedere dag achter verdachten aan', zegt een agent van het Nieuw-Zeelandse politiekorps in een lokale krant. 'De Running Man Challenge past daarom prima bij ons werk.' Het korps is dringend op zoek naar vierhonderd nieuwe collega`s. Aan het filmpje te zien, zou je denken dat een goed ritmegevoel een van de voorwaarden is.  
[YouTube:body:https://youtu.be/8HOtvWsR_VQ]
RotterdamAls eerste in Nederland pakte het korps in Rotterdam de Running Man Challenge op. Sportieve agenten van het basisteam Rotterdam-Centrum zagen de dansuitdaging helemaal zitten. Ze vonden een geschikte lokatie om te filmen en bedachten hippe danspasjes. De choreografie is steeds hetzelfde. De politie komt met zwaailichten aanrijden om daarna met soepele danspasjes de kijker te imponeren.
[YouTube:body:https://youtu.be/vd4PUZGCgC4]
De dansende agenten in Nieuw-Zeeland zijn een hype geworden. Het filmpje is alleen al op YouTube meer dan vijf miljoen keer bekeken. Of deze actie veel nieuwe agenten heeft opgeleverd, vertelt het verhaal niet.      

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.