Verdachte gokpatronen bij wedstrijden tennistoernooi Breda Future

13 mei 2016 om 10:35
nl
Twee dubbelwedstrijden op het tennistoernooi Future in Breda zijn vorig jaar bij de Tennis Integrity Unit gemeld vanwege verdachte gokpatronen. Dat meldt het AD vrijdagmorgen.
Profielfoto van Elzendoorn Bart
Geschreven door
Elzendoorn Bart

Een van de verdachte wedstrijden is die tussen Jelle Sels en Botic van de Zandschulp die in de eerste ronde van het toernooi wonnen van Americo Lanzoni en Jose Pereira. De andere wedstrijd ging tussen de duo’s Scott en Tallon Griekspoor en Leonardo Kirche en Jorge Aguilar. De Nederlandse spelers worden niet verdacht.
Slechte instelling en gelachScott Griekspoor vertelt tegen het AD dat de instelling van hun tegenstanders te wensen overliet. Ze zouden haast hebben gehad omdat ze zich in wilden schrijven voor een wedstrijd in Duitsland. Bij de wedstrijd van Sels en Van de Zandschulp viel het op dat de tegenstanders veel moesten lachen, ondanks dat het om een serieuze partij ging.
“Dit gaat om het gokken op wedstrijden, daar hebben wij geen invloed op”, vertelt Mike van Velzen van de organisatie van Breda Future. Hij benadrukt dat er geen matchfixing is geconstateerd. “Gokken op wedstrijden mag. Veel ook, maar het wordt gemeld. Het vervelende voor de genoemde spelers is alleen dat het niet wordt vermeld als de verdenking onterecht blijkt te zijn geweest.”
'Nog nooit iets hoeven melden'Zelf kan de organisatie hier weinig tegen doen. “De KNLTB houdt zich bezig met preventie, justitie met correctie en wij met detectie. Als wij iets raars denken te zien, zijn wij verplicht dit te melden. Maar dat hebben we nog nooit hoeven doen.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.