'Wij zijn NAC en zo moeten we ook spelen', Bredase club met vertrouwen play-offs in

13 mei 2016 om 13:59
nl
NAC Breda gaat met vol vertrouwen de play-offs in. In de halve finale speelt de ploeg tweemaal tegen FC Eindhoven, vrijdagavond uit en maandagmiddag thuis. Ter voorbereiding ging NAC op trainingskamp naar Engeland, waar vooral aan de teamgeest werd gewerkt. NAC moet een eenheid zijn: "Van de materiaalman, de spelers tot aan de supporters, iedereen wil promoveren", zegt aanvaller Danny Verbeek.
Profielfoto van Strater Ronald
Geschreven door
Strater Ronald

De stemming is goed bij NAC, de ploeg blaakt ineens van het zelfvertrouwen en er worden ferme uitspraken gedaan. Omdat promotie niet via de competitie is afgedwongen, Sparta werd kampioen, hebben spelers en trainer hun zinnen gezet op de play-offs.
'Beloning ligt op de Grote Markt'"Iedereen beseft dat we naar de eredivisie willen", zegt trainer Marinus Dijkhuizen. "Ze spelen niet voor niets bij NAC. Wij zijn NAC en we moeten voor niemand bang zijn. En zo moeten we ook spelen, vind ik. Dan ligt de beloning hopelijk op de Grote Markt."
Hecht teamHet trainingskamp heeft in ieder geval, zo lijkt het, op een positieve manier bijgedragen aan de sfeer en de focus bij NAC. "We trainen nu echt om een team te zijn", zegt verdediger Vlatko Lazic. "Met die gedachte zijn we ook naar Manchester gegaan, om nog meer naar elkaar te groeien."
"Als je kijkt naar het begin van het seizoen en nu is dat een groot verschil. Ik denk dat je dat als supporter of als omstander ook wel merkt aan ons. Het voelt vertrouwd en nu moeten we laten zien dat we ook een betere ploeg zijn en promoveren."
"Iedereen wil promoveren", meent collega Danny Verbeek. "Van de materiaalman, de spelers tot aan de supporters, iedereen weet hoe belangrijk het is."  
AccupunctuurEen tegenslag voor NAC is dat Kevin van Diermen de play-offs moet missen. De centrale verdediger heeft teveel last van een achillespeesblessure. Daartegenover staat wel de rentree van Ronnie Stam. De Bredanaar werkte keihard om zichzelf klaar te stomen voor de belangrijke nacompetitie.
"Ik wil het belangrijkste gedeelte niet missen", zegt Ronnie Stam. "Ik zag een kleine mogelijkheid om het te halen en daar heb ik alles aan gedaan. Ik heb echt alles uit de kast getrokken. Bij NAC zelf, elke dag getraind, mensen ingevlogen, accupunctuur gedaan, alles... Ik hoop dat dit overslaat naar de rest van de spelers. Als iedereen doet wat ik ervoor gedaan heb, gaan we het zeker redden."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.