'Iedereen praat over NAC en Willem II, dat steekt', FC Eindhoven jaagt op succes in play-offs

13 mei 2016 om 13:04
nl
Een topseizoen draaien maar in de play-offs om promotie naar de eredivisie meteen uitgeschakeld worden. Het overkwam de voetballers van FC Eindhoven vorig seizoen. Na een fraaie tweede plaats in de eindstand bleek Volendam in de nacompetitie te sterk. Nu wil de ploeg van Mitchell van der Gaag zichzelf eindelijk eens belonen in de play-offs, na weer een goed seizoen.
Profielfoto van Bekker Peter de
Geschreven door
Bekker Peter de

FC Eindhoven eindigde dit seizoen als vierde in de Jupiler League. Een knappe prestatie, omdat veel sterkhouders de ploeg verlieten na het topjaar 2014-2015. NAC eindigde een plek boven Eindhoven. De ploegen ontliepen elkaar dit jaar weinig.
'NAC is grote club'"Thuis wonnen we met 2-1, in Breda hadden we een collectieve off-day en verloren we met 3-1", herinnert linksback Maxime Gunst zich. "Maar dat zegt niets over wat komen gaat. Het is duidelijk dat play-offwedstrijden anders zijn dan competitiewedstrijden. Ik schat de kansen fifty-fifty.”
Toch valt FC Eindhoven in de voorbeschouwingen opvallend vaak buiten beeld. Veel voetbalsupporters verheugen zich nu al op een mogelijke confrontatie tussen de aartsrivalen Willem II en NAC Breda in de finale van de play-offs. "Dat steekt natuurlijk wel", beaamt Gunst. "Maar aan de andere kant… het is NAC Breda. Dat is een grote club in het Nederlands voetbal. Dus het is ook wel begrijpelijk dat de club tegen het ‘kleine’ FC Eindhoven als favoriet wordt beschouwd."
“Wij vinden het allemaal prima dat dit geschreven wordt in de kranten en nemen dit allemaal mee in onze voorbereiding”, vult coach Mitchell van der Gaag aan.
SurplusVoor Van der Gaag worden het zijn laatste wedstrijden als coach van FC Eindhoven. Hij maakte vorige week bekend te stoppen als trainer aan de Aalsterweg. Een opvallende timing, vlak voor de play-offs. “Maar wij als groep hebben daar geen problemen mee", bezweert Gunt. "De coach heeft het goed afgehandeld. Hij heeft duidelijk gemaakt dat hij hier door de voordeur wil weggaan. Daarmee doelt hij op promotie. Maar niet alleen de coach, de hele groep wil het mooie werk dat dit seizoen is geleverd met een positieve noot afsluiten. Dat de coach dan ook een mooi afscheid krijgt, is een surplus.”
"Het is in ieder geval belangrijk dat we een ronde verder komen in de play-offs", vertelt Van der Gaag. "Dat is goed voor de club en de spelersgroep. Van de laatste acht wedstrijden in de nacompetitie heeft FC Eindhoven er niet één gewonnen. Het is aan ons dit te verbeteren. Dat is een doelstelling op zich."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.