Video

'In eerste instantie niets door’, trucker reed met minder wielen door na bizar ongeluk A2 Den Bosch

13 mei 2016 om 17:20
nl
De vrachtwagenchauffeur die donderdagochtend betrokken raakte bij het bizarre ongeluk met dodelijke afloop op de A2 in Den Bosch, had al rijdend niets door. Pas na een paar honderd meter kreeg de chauffeur in de gaten dat hij twee van zijn twaalf wielen verloren was, meldt zijn echtgenote vrijdag tegen Omroep Brabant. De vrachtwagen mankeerde vermoedelijk niets: onlangs was het voertuig goedgekeurd bij de APK-keuring.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

De chauffeur, een 29-jarige man uit het Gelderse IJzendoorn, werd na het dodelijke ongeluk vanwege ‘mogelijke verwijtbaarheid’ meegenomen naar het politiebureau, maar hij werd diezelfde dag alweer vrijgelaten. “Het is een noodlottige samenloop van omstandigheden. Hem wordt geen schuld verweten", zegt de echtgenote. Formeel is hij nog wel verdachte, bevestigt de politie.
ZIE OOK: ‘Hoe kon dit gebeuren?’, Jan (72) kapot van verlies van vrouw José bij bizar ongeluk A2 in Den Bosch
'Hij is er kapot van'Sinds zijn vrijlating zit de chauffeur in shock thuis. “Hij kan er met zijn verstand niet bij wat er is gebeurd. Een ongeluk met zo’n bizarre en vreselijke afloop. Hij is er helemaal kapot van”, zegt zijn vrouw. Voorlopig kruipt de man niet meer achter het stuur. “We moeten even bijkomen, het is niet niks allemaal.”
De vrachtwagen, eigendom van een Brabants bedrijf gespecialiseerd in verkeerstechniek, reed over de A2 bij Den Bosch in de richting van Utrecht toen twee wielen losraakten. Een van de wielen rolde over de snelweg, viel van het viaduct en belandde met enorme kracht op een auto. De 73-jarige bestuurster overleefde de klap niet.
ZIE OOK: Vrachtwagenwiel valt van A2 op auto in Den Bosch: vrouw (73) overleden, chauffeur (29) aangehouden
Pas een paar honderd meter verderop kreeg de chauffeur op aanwijzing van een automobilist in de gaten dat hij twee wielen verloren was. “Het is niet vreemd dat hij niets door had. Onze vrachtwagens rijden op twaalf wielen en zijn daardoor goed gestabiliseerd”, zegt de echtgenote, werkzaam voor hetzelfde bedrijf.
'Bizarre nieuws'“Hij wist niet wat hij zag toen er twee dubbelluchtbanden met velg ontbraken bij de oplegger. En toen kwam de politie hem het bizarre nieuws vertellen. Natuurlijk verleende hij volledige medewerking en ging hij mee naar het bureau om een verklaring te geven.”
Veel kon de chauffeur tegen de politie niet zeggen. De vrachtauto was anderhalve maand geleden goedgekeurd bij de dealer en had een grote onderhoudsbeurt ondergaan. Of daar iets is misgegaan, wordt nader onderzocht door de politie. “We hebben allebei niets geks gemerkt aan de vrachtwagen. Zelfs al rijdend niet.”
Hoe de oplegger toch beide dubbelluchtbanden kon verliezen, is voor het bedrijf en voor de politie een groot raadsel. Gesprekken met ooggetuigen en de dealer waar de vrachtauto is gekeurd, moeten meer duidelijkheid geven.[Tweet:body:https://twitter.com/omroepbrabant/status/730799147390013440][YouTube:https://youtu.be/O0TTYbMvnqc]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.