Kamervragen CDA over de sluiproutes na tolheffing in België

13 mei 2016 om 16:28
nl
Het CDA stelt Kamervragen aan minister Schultz van Haegen over de toename van het vrachtverkeer op onder meer de Brabantse wegen na de invoering van de tolheffing in België.
Profielfoto van Verschuren Corné
Geschreven door
Verschuren Corné

Sinds 1 april moeten trucks tol betalen op de Belgische wegen. Steeds meer chauffeurs kiezen daarom ervoor om zover mogelijk naar het westen om te rijden.
De politieke partij wil van minister Melanie Schultz van Haegen weten of zij op de hoogte is van het toenemend gebruik van sluiproutes en waar vervolgens knelpunten ontstaan. Ook wil het CDA dat de minister met haar Belgische collega gaat overleggen om de overlast van vrachtverkeer in de grensstreek te voorkomen.
KnelpuntenDe Verkeersinformatiedienst (VID) becijferde afgelopen week dat er sinds 1 april sprake is van een toename van vrachtverkeer op de Brabantse wegen, met name de A58 is een knelpunt. Ook de inwoners van Chaam zijn het vrachtverkeer meer dan zat en kwamen al in actie.
Volgens de christendemocraten is het veel bewoners een doorn in het oog dat veel vrachtwagenchauffeurs over de grens goedkope diesel tanken om vervolgens hun route over de tolvrije Nederlandse wegen te vervolgen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.