Infrarood-camera betrapt voor het eerst een das in de Biesbosch: 'Totaal onverwacht'

13 mei 2016 om 16:50 • Aangepast 21 november 2020 om 10:29
nl
In natuurgebied de Biesbosch is voor het eerst een das gesignaleerd. De das werd begin mei gespot door een verborgen infrarood-camera en op video vastgelegd. Boswachter Thomas van der Es is razend enthousiast over de nieuwe bewoner. De beelden werden gemaakt door een camera van de Natuur en Vogelwacht Biesbosch.
Profielfoto van Bartol Rob
Geschreven door
Bartol Rob

"Het is best een gekke plek waar de das is gesnapt. De plek ligt buitendijks en is in ieder geval geen plek waar je een das zou verwachten." De kans dat het gaat om een ontsnapte das uit gevangenschap is vrijwel nihil, volgens de boswachter. "Nee, het is echt een zwerveling."

Wachten op privacy instellingen...

Her en der staan camera'sVrijwilligers zetten al langere tijd camera-vallen uit in het Nationaal park de Biesbosch. "Daar krijgen we heel veel informatie door", vertelt Van der Es. "Bij het terugkijken van deze opnamen zagen we in eerste instantie alleen maar bruine ratten. Dat betekent doorspoelen. De verrassing was groot toen we deze jongen voorbij zagen komen. Ik had wel een otter verwacht, maar zeker geen das"
Geheimzinnig dier De enthousiaste boswachter, die blijft benadrukken dat alle eer naar de vrijwilligers gaat van de Natuur en Vogelwacht Biesbosch, noemt de das een super geheimzinnig dier. "Zelfs als je bij een burcht zou gaan posten, dan moet je je echt insmeren met poep, anders ruiken ze je en komen ze niet."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.