Waarom zou je trouwen op vrijdag de 13e? 'Dertien is ons geluksgetal'

13 mei 2016 om 17:58
Het is hun geluksgetal, dus daarom wilde Wendy en Berry per se op vrijdag de 13e trouwen. Foto: Christel van der Meer
Het is hun geluksgetal, dus daarom wilde Wendy en Berry per se op vrijdag de 13e trouwen. Foto: Christel van der Meer
Van alle dagen van het jaar, juist op vrijdag de dertiende trouwen. Dat is misschien niet voor iedereen weggelegd. Maar Wendy en Berry de Haze uit Eindhoven hebben deze dag heel bewust gekozen. “Dertien is namelijk ons geluksgetal”, vertelt het stralende bruidspaar.
Profielfoto van van der Meer Christel
Geschreven door
van der Meer Christel

Dat is misschien ook niet zo gek. “Wij hadden vroeger met sporten allebei rugnummer 13”, vertelt de 33-jarige Wendy. Haar kersverse man Berry (43) vult aan: “Bovendien ontmoette ik Wendy op 1 maart, 1-3, en als je dat weer naast elkaar zet heb je ook weer 13.”[tweet:body:https://twitter.com/ChristelvdMeer/status/731106919809748992]Dus zat er eigenlijk niets anders op dan trouwen op vrijdag de dertiende. “Dat had ook vorig jaar november gekund, maar dat was net te koud. Dus werd het vandaag.”
Helemaal mooi was het natuurlijk geweest op een vrijdag 13e in 2013. “Maar we zijn een samengesteld gezin en dat kwam toen toch echt te vroeg”, leggen ‘meneer en mevrouw’ De Haze uit. Ze zijn nu zo'n zes jaar samen.[tweet:body:https://twitter.com/ChristelvdMeer/status/731089316647211008]Wel wat tegenslag“Veel vrienden hebben wel geintjes gemaakt over deze datum. Maar beter heb je alle tegenslag voordat je op zo’n gaat trouwen, dan in je huwelijk”, lacht Berry. En ja, er zaten wel wat dingen tegen. “Sommige kaarten waren niet aangekomen bij de gasten, er was wat gedoe met jurken van de kinderen.”
Vandaag op hun trouwdag is daar niets meer van te merken en gaat alles goed: de ringen waren er, het zonnetje schijnt en op de vraag of ze zich met elkaar wilden verbinden kwam een volmondig ‘ja!’[tweet:body:https://twitter.com/ChristelvdMeer/status/731126331887456256]
Overval vandaag gewoon trouwenWendy en Berry zijn niet de enige die vandaag trouwen. In veel Brabantse gemeenten wordt 'gewoon' getrouwd. "Wij merken geen verschil met andere vrijdagen", laat de gemeente Bergen op Zoom weten. Dat is ook het beeld in Tilburg.
In Breda en Den Bosch stonden zelfs zes bruiloften op het programma. "Maar dat heeft niets te maken met vrijdag de 13e. In de maand mei start ook wel het 'bruiloftseizoen'", legde de gemeente Den Bosch uit.

Wachten op privacy instellingen...