Petitie van 13-jarige gaat als een trein: 'Ik wil Disney Infinity terug!'

13 mei 2016 om 19:14 • Aangepast 21 november 2020 om 10:28
nl
Hij is al jarenlang megafan van Disney en ook van de computergame Disney Infinity. Tot zijn grote schrik las de dertienjarige Tim Wanders uit Steenbergen dat Disney stopt met het uitgeven van de game. "Ik baalde enorm en ik dacht: dit kan niet. Ze moeten er gewoon mee doorgaan!"
Profielfoto van Pennings Mathijs
Geschreven door
Pennings Mathijs

In tegenstelling tot veel leeftijdgenoten ging Wanders niet bij de pakken neerzitten, maar kwam hij in actie. Hij startte een petitie die in een dag tijd al door 1500 teleurgestelde kinderen en tieners van over de hele wereld is getekend en het loopt nog steeds storm.
Disney Infinity is net als Skylander een computerspel waarvoor je actiefiguren kunt kopen in de speelgoedwinkel. Met de actiefiguren kun je gewoon spelen, maar je kunt ze ook in het computerspel tot leven wekken. Daarnaast speel je online met anderen.
Ik heb er vrienden door gekregen"Sinds de release in 2013 ben ik al fan. Ik heb ook al jaren een fansite van Disney en daardoor kon ik de game nog eerder krijgen." Vooral het onlinegedeelte waar je samen aan nieuwe werelden voor het spel bouwt en samenspeelt, is voor Tim belangrijk. "Het klinkt misschien raar, maar het is echt een onderdeel van mijn leven geworden. Ik heb er veel vrienden door gekregen. Je bouwt contacten met elkaar in een soort Disneywereld. Als ze stoppen ben ik dat allemaal kwijt."

Wachten op privacy instellingen...

Tim hoopt natuurlijk dat de fans de petitie zo vaak tekenen dat Disney zich bedenkt en toch door blijft gaan met het spel. Tegen Disney zou hij willen zeggen: "Ga alsjeblieft door, want het maakt heel veel mensen blij. Het is meer dan een game. Het is een hechte community geworden." Hij heeft de aandacht van Disney al getrokken: Het bedrijf liet weten mee te kijken met de petitie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.