Video

Eindhoven Box Cup 'ideaal meetmoment' voor Olympische boksers

13 mei 2016 om 19:09
nl
Driehonderd boksers uit ruim 30 landen komen dit weekend naar Eindhoven voor het grootste bokstoernooi van Nederland. Het is voor de nationale boksselectie de ideale voorbereiding op het Olympische kwalificatietoernooi volgende maand in Azerbeidjan.
Profielfoto van Beenen Bram
Geschreven door
Beenen Bram

"We dragen de bokssport een warm hart toe", zo verklaart organisator Eric van den Heuvel de reden voor het organiseren van het bokstoernooi. "Er wordt voor de Olympische boksers te weinig georganiseerd in Nederland. Dus wij dachten: dan doen wij dat in Eindhoven."
Grote aanloopRuim 300 boksers uit onder andere Kazachstan, Indonesië en Ierland zijn van de partij op de eerste editie van de Eindhoven Box Cup. De grote aanloop is voornamelijk te danken aan de Olympische Spelen.
"De wereldboksbond AIBA heeft ons op hun kalender gezet. Daar kijken alle landen naar op zoek naar een laatste voorbereiding op het Olympische kwalificatietoernooi of de Spelen zelf. Dat heeft dus enorm geholpen."    
'Belangrijk meetmoment'Eén van de boksers die aanwezig in Eindhoven is Max van der Pas uit Elsendorp. Hij heeft volgende maand in Azerbeidjan nog één kans om zich te plaatsen voor de Olympische spelen komende zomer in Rio.
"Dit is de ideale voorbereiding voor Azerbeidjan. Er komen sterke jongens uit Rusland, Engeland en Kazachstan. Dit toernooi is een belangrijks meetmoment richting het Olympisch kwalificatietoernooi".
Vrijdagavond is de loting en de weging. Zaterdag beginnen de wedstrijden. De finales zijn op Tweede Pinksterdag.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.