Eredivisie nog ver weg voor NAC Breda na verlies tegen FC Eindhoven

13 mei 2016 om 23:33 • Aangepast 21 november 2020 om 10:28
nl
In de eerste wedstrijd van de halve finale in de play-offs heeft FC Eindhoven vrijdagavond NAC verslagen. In het Jan Louwers Stadion in Eindhoven werd het 1-0 door een afstandschot van Gervane Kastaneer.
Profielfoto van Ronald Sträter
Geschreven door

In de eerste fase van de wedstrijd tussen FC Eindhoven en NAC viel er weinig te beleven in het Jan Louwers Stadion. Beide ploegen legden weinig risico in het spel, het was voornamelijk aftasten.

Wachten op privacy instellingen...

"De opdracht was om halfhoog druk te zetten, momenten te pakken en aan de bal het initiatief nemen", zegt NAC-coach Marinus Dijkhuizen. "Maar het kwam er niet uit, aan de bal moest het veel beter. Dat was heel teleurstellend."
Geen serieuze kansenDe tactiek van Dijkhuizen was niet begrepen of lukt niet, want ook in het vervolg van de eerste helft zat weinig spektakel. Na drie kwartier spelen had zowel de thuisploeg als de bezoekende geen serieuze kans op een doelpunt gehad. NAC maakte het spel niet en FC Eindhoven lukte het niet.
De enige opwinding die er was, waren de gele kaarten voor Vandeputte, Van den Hurk en Caenepeel van FC Eindhoven en Duarte van NAC.

Wachten op privacy instellingen...

GedurfderNa rust kreeg NAC zowaar meteen een kansje, Ars schoot over, maar FC Eindhoven ging beter en gedurfder spelen.
Het resulteerde in de 63e minuut in een uitstekende mogelijkheid voor de thuisploeg. Een kopbal van Sebastiaan de Wilde ging maar net voorlangs het doel van Jelle ten Rouwelaar.
Goal van afstandHet duel kwam los en het was FC Eindhoven dat profiteerde. Vanaf een meter of twintig schoot Gervane Kastaneer in de 71e minuut de 1-0 binnen. "Natuurlijk ben ik van binnen blij, maar maandag hebben we weer een wedstrijd", reageerde de matchwinnaar wat koeltjes na afloop. "Ik heb één kansje gehad en die ging er in. Maar we hebben met het team gestreden, dus we zijn allemaal matchwinnaars."

Wachten op privacy instellingen...

NAC ging vervolgens op zoek naar de gelijkmaker, maar daar dat lukte niet. De ploeg ontsnapte zelfs aan de 2-0.
'We zullen maandag topprestatie moeten overtreffen'Maandag volgt de return in Breda. "Dit is natuurlijk heel vervelend en er zijn wel wat harde woorden gevallen", zegt NAC-trainer Dijkhuizen. "Maar ik weet zeker dat ze maandag volle bak gaan. Ik hoop op een volle bak en de steun van het publiek. Dan gaan we het goedmaken!"

Wachten op privacy instellingen...

Het zal een moeilijke klus worden voor NAC, want de verwachting is dat FC Eindhoven maandag de boel dicht gaat metselen. "Je weet wat je kunt verwachten in Breda", zegt Mitchell van der Gaag, coach van FC Eindhoven. "Daar zitten 20.000 man en die gaan die ploeg naar voren schreeuwen. De topprestatie die we hebben geleverd, zullen we maandag moeten overtreffen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.