Willem II heeft geluk in Almere: 1-0 winst ondanks zware druk

14 mei 2016 om 00:38 • Aangepast 21 november 2020 om 10:28
Willem II heeft vrijdag het eerste stapje gezet naar lijfsbehoud. De nummer zestien van de eredivisie begon de nacompetitie met een benauwde overwinning bij Almere City FC: 0-1. Erik Falkenburg maakte na een kwartier het enige doelpunt in Almere, waar de thuisclub verzuimde een van de vele kansen te benutten.
Profielfoto van Bouma Cor
Bouma Cor

De Tilburgse formatie pakte in de laatste weken van de reguliere competitie nauwelijks punten meer en eindigde daardoor onder de streep, met één punt minder dan Excelsior. De ploeg van de vertrekkende trainer Jurgen Streppel tankte vorige week tijdens de slotronde wel wat vertrouwen, door bij Roda JC weer eens te winnen (2-3).
De 'Tricolores' gaven die overwinning vrijdag een vervolg tegen Almere City FC, dat als kampioen van de vierde periode in de play-offs mag strijden om promotie naar de eredivisie.

Willem II beleefde de gewenste start door een vroege treffer van Falkenburg. De schaduwspits kreeg de bal na een scrimmage ineens voor zijn voeten en passeerde keeper Agil Etemadi van dichtbij. Even daarvoor was een doelpunt van de thuisclub afgekeurd vanwege buitenspel.
Tot aan rust weinig te duchtenTot aan de rust had Willem II weinig te duchten van Almere City FC, maar in de tweede helft drong de thuisclub van trainer Jack de Gier steeds meer. Middenvelder Ricardo Kip was een paar keer dichtbij een doelpunt. Hij raakte onder meer de buitenkant van de paal.

In de slotfase moest Willem II met tien man zien te overleven, nadat Dries Wuytens met zijn tweede gele kaart van het veld was gestuurd. De verdediger mist daardoor maandag de return in Tilburg, waar de eredivisieclub een kleine voorsprong verdedigt.