Jurgen Streppel over nipt gewonnen wedstrijd tegen Almere: 'Maandag moet het beter, maar 0-1 is 0-1'

14 mei 2016 om 01:37
nl
Willem II heeft de eerste stap richting lijfsbehoud gezet. Maar vraag niet hoe. De minimale zege op Almere City (0-1) kwam in de polder met het nodige geluk tot stand. En dus zijn de Tilburgers er nog niet gerust op. "In de return moeten we meer ballen tonen."
Profielfoto van Job van der Zon
Geschreven door
Job van der Zon

De entourage in de Flevopolder deed meer denken aan het verplichte oefenwedstrijdje vlak voor de vakantie. Maar op het sportpark in Almere werd een duel van levensbelang afgewerkt. Daar was Willem II zich in de eerste helft goed van bewust. Met verzorgd en redelijk spel zette het Almere City onder druk, de 0-1 van Erik Falkenburg was dan ook even logisch als verdiend. In de tweede helft zakten de Tilburgers echter ver terug. Doordat Almere City de kansen niet benutte, verschafte Willem II zich toch een goede uitgangspositie voor de return in Tilburg.
Reactie Jurgen Streppel"Ik heb geen geesten gezien", antwoordde trainer Jurgen Streppel schertsend op de vraag of Willem II met de schrik vrij is gekomen. Maar de vertrekkende coach gaf toch ook toe dat het niveau de tweede helft erbarmelijk was. "We speelden veel te veel terug. We hadden het beter moeten doen. Vanaf de middenlijn schieten we terug op Lamprou, we moeten vooruit voetballen. Dat moeten we meenemen naar maandag. Maar 0-1 is 0-1", zo was de trainer vooral opgelucht.
Matchwinner Erik Falkenburg koesterde de uitgoal en de goede uitgangspositie tegen de nummer acht van de Jupiler League. Maar ook hij baalde van de tweede helft. "Het was een lastige wedstrijd, een slecht veld en er was veel wind. De tweede helft roepen we het over ons zelf af. We speelden te veel terug. Daar moeten we lering uit trekken."
Maandagmiddag is de return in Tilburg. Dries Wuytens mist die wedstrijd omdat hij tegen twee gele kaarten aanliep. "Dat wordt natuurlijk een andere wedstrijd. Dan moeten we lef tonen en meer ballen tonen. En niet alleen de eerste helft", besluit Erik Falkenburg. Als Willem II Almere City weet te elimineren ontmoet het in de finale van de play-offs FC Eindhoven of aartsrivaal NAC Breda. FC Eindhoven won vrijdagavond de eerste wedstrijd tegen de Bredanaars met 1-0.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.