Parachutiste vast in boom in Schijf, hoogwerker ingezet om vrouw te bevrijden

14 mei 2016 om 17:55 • Aangepast 21 november 2020 om 10:28
nl
Een 23-jarige parachutiste is zaterdagochtend op ongeveer tien meter hoogte vast komen te zitten in een hoge boom aan de Zundertseweg in Schijf. De brandweer moest een hoogwerker inzetten om de vrouw beneden te krijgen. Volgens de Bredase skydive-instructeur Stuart Lorraine is de vrouw erg geschrokken, maar gelukkig niet gewond geraakt.
Profielfoto van Pennings Mathijs
Geschreven door
Pennings Mathijs

"Ze is nog onervaren. Dit was haar vierde sprong. Bij het draaien ging het mis", zo vertelt Lorraine. Voor het landen moet je tegen de wind in draaien, zodat je bijna stil komt te hangen. "Ze draaide niet en is een meter of 200 doorgevlogen. Tot ze in de boom terechtkwam."
De vrouw is een cadet van de Koninklijke Militaire Academie in Breda. Volgens Lorraine mogen de cadetten vanuit de KMA een sportacitviteit kiezen. De jonge vrouw neemt deel aan de Cadetten Parachutisten Vereniging.

SeppeHulpdiensten werden gealarmeerd. Via een hoogwerker kon de brandweer de parachute los snijden en de vrouw veilig omlaag helpen. Ze is in de ambulance nagekeken, maar bleek geen verwondingen te hebben. De vrouw en andere leden van de vereniging hebben de parachute weer uit de boom gekregen. Op de lijnen die doorgesneden waren na was de parachute nog heel.
De sprong was georganiseerd vanaf Breda International Airport, ook wel bekend als vliegveld Seppe.
Het gebeurt wel vaker dat een parachutist de landingsplek mist en in een boom belandt. In augustus 2014 belandde een parachutist bij zijn eerste sprong in een boom. En ook in Rijsbergen ging het in 2012 mis.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.