Jongeren naar azc Gilze om excuses aan te bieden voor gooien van eieren naar asielzoekers - Omroep Brabant

Jongeren naar azc Gilze om excuses aan te bieden voor gooien van eieren naar asielzoekers

14 mei 2016 om 16:47
nl
De vier jongeren die, die donderdagavond in Gilze asielzoekers hebben bekogeld met eieren, hebben zaterdag hun excuses aangeboden. Tijdens een bezoek aan het asielzoekerscentrum lieten de jongens weten spijt te hebben van hun daad.
Profielfoto van Bouma Cor
Geschreven door
Bouma Cor

De jongens reden donderdagavond rond acht uur op het Prinsenbosch, vlak bij het azc. Vanuit een rijdende auto gooiden ze eieren naar asielzoekers. Een bewoner raakte lichtgewond aan zijn arm door de actie van de jongens.
[tweet:body:https://twitter.com/OfficierLinda/status/731426662798262272
]Bij het zien van de politie reden de jongens in volle vaart weg. Na een korte achtervolging zette de bestuurder zijn wagen aan de kant. Toegesnelde politieagenten zetten de achtervolging in en konden de jongens in de kraag grijpen.
Drie andere jongensVolgens officier van Justitie Linda van den Oever, die de jongens begeleidt bij hun bezoek aan het azc, hebben behalve de vier jongens die werden opgepakt, ook drie andere jongens zich gemeld voor het gooien van eieren.
“De jongens zijn best wel zenuwachtig voor dit bezoek”, vertelt de officier. “Dit bezoek is in plaats van een straf. Zo worden ze geconfronteerd met wat ze gedaan hebben.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.