Steven Kruijswijk derde in algemeen klassement Giro d'Italia, Tom Dumoulin verliest roze trui

14 mei 2016 om 19:50
nl
Steven Kruijswijk is zaterdag in de achtste etappe van de Ronde van Italië naar de derde plaats van het algemeen klassement geklommen. De Bossche renner finishte op de zevende plaats. Met Tom Dumoulin ging het minder fortuinlijk. Hij verloor de roze trui.
Profielfoto van Yoeri Nijs
Geschreven door
Yoeri Nijs

Dumoulin legde het op de Alpe di Poti onder anderen af tegen de Spaanse favoriet Alejandro Valverde. Valverde bleek de grote aanjager in de achtervolgende groep. Zijn versnellingen waren Dumoulin te veel.
Steven Kruijswijk wist wél mee te komen. De renner van LottoNL-Jumbo finishte achter Valverde op de zevende plaats, op ongeveer 1.40 van de ritwinnaar en klom in het algemeen klassement naar de derde plaats.
Gianluca BrambillaDe winst ging naar de Italiaan Gianluca Brambilla (Etixx-QuickStep). Hij nam op de klim afstand van zijn medevluchters, won de etappe en nam tevens de roze trui over van Dumoulin.
Kruijswijk staat in het klassement 33 seconden achter Brambilla. De Rus Ilnoer Zakarin (Katoesja) staat op de tweede plek met 23 seconden.
Zondag herkansingDumoulin arriveerde uiteindelijk op 2.50 en duikelde in het algemeen klassement uit de top tien. De renner van Giant-Alpecin kan zondag in de 40,5 kilometer lange individuele tijdrit weer een poging doen naar de topposities te klimmen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.