Hockeysters HC Den Bosch en SCHC in finale Europa Cup

14 mei 2016 om 20:36
De hockeysters van Den Bosch en SCHC spelen maandag in Bilthoven de finale van Europese Club Champions Cup. De landskampioen versloeg zaterdag in de halve finales de Duitse club UHC Hamburg met 5-2, terwijl de thuisspelende 'Stichtsche' met 1-0 het Spaanse Club de Campo bedwong.
Profielfoto van Elzendoorn Bart
Elzendoorn Bart

Marleen Müller zette Hamburg al na zes minuten op voorsprong, maar een kwartier later had Maartje Paumen met een hattrick de wedstrijd gekanteld.
StrafbalDe geroutineerde international verzilverde eerst een strafcorner en benutte daarna twee keer een strafbal. Kort na rust verkleinde Nora Korn de achterstand tot één doelpunt, maar twee scores van Lidewij Welten deden de Duitse hoop vervliegen.
Titelverdediger SCHC had het lastig met de tegenstander uit Madrid. Xan de Waard maakte in de 37ste minuut de enige en winnende treffer.
Afscheid VorstenboschDe finale tussen Den Bosch en SCHC wordt de laatste wedstrijd voor Vera Vorstenbosch als tophockeyster. Zij hangt na dit duel haar stick aan de wilgen, na dertien seizoenen waarin ze elf keer kampioen werd. "Maar daar ben ik eigenlijk niet zo mee bezig", bezweert de 29-jarige ex-international. "Dit is een finale. Het is te gek die te spelen. Natuurlijk speelt je afscheid af en toe door je hoofd, maar dan probeer ik die gedachte weg te zetten. Ik heb dadelijk genoeg tijd om terug te kijken op mijn hockeycarriere."
Wat ze na haar afscheid gaat doen? "Ik ben op zoek naar een baan. En verder reizen, weekendjes weg en andere dingen oppakken. Ik heb me al ingeschreven bij een tennisclub."