Duitse legervoertuigen bestormen Overloon tijdens Militracks [FOTO'S]

14 mei 2016 om 21:06
nl
Overloon lijkt dit weekend voor even te worden overrompeld door de Duitse krijgsmacht uit de Tweede Wereldoorlog. Het dorp staat namelijk in het teken van Militracks, een bijzonder evenement van Oorlogsmuseum Overloon waarbij wordt stilgestaan bij de Duitse krijgsmacht van de Tweede Wereldoorlog.
Profielfoto van Yoeri Nijs
Geschreven door
Yoeri Nijs

Fotograaf Albert Hendriks was erbij en schoot talloze prachtige plaatjes van Militracks. Zo legde hij onder meer vast hoe een Kettenkrad door het zand racete. De Kettenkrad, oftewel de Kleines Kettenkraftrad HK 101, was een Duits militair halfrupsvoertuig voor transportdoeleinden.
ZIE OOK: 'Duitsers waren technisch superieur'
Niet omomstredenMilitracks is een jaarlijks evenement en zelfs de grootste ter wereld op het gebied van Duitse voertuigentechniek uit de Tweede Wereldoorlog. Het is niet onomstreden, omdat sommigen beweren dat het enkel voor 'nazi's' wordt gezien.
Vorig jaar bleek bij navraag echter dat het de deelnemers vooral te doen is om de Duitse techniek. De Duitsers waren tijdens de oorlog namelijk een stuk verder in techniek dan de geallieerden. Zo hadden ze al meesturende achterwielen, een primeur. Voor de techniekliefhebbers is het dus smullen.  
ZIE OOK: Liefhebber Duitse legervoertuigen: 'Je wordt als nazi gezien'
Meerijden magMilitracks is een betaald evenement en is tot en met zondag. Er zijn onder andere Duitse motoren, personenvoertuigen, vrachtwagens, halfrupsen en tanks te zien, die overwegend in dienst waren bij de Wehrmacht. Tijdens Militracks staan de voertuigen niet alleen stil, maar rijden ze ook rond. Meerijden mag.
De eerste dag van Militracks trok volgens de eerste schattingen ruim 6600 bezoekers. Zondag wordt, na de tweede dag, het totaalaantal opgemaakt.
[YouTube:body:https://www.youtube.com/watch?v=gRsJik3ICQQ]Beeld: TheDutchRanger
[YouTube:body:https://www.youtube.com/watch?v=DB6UpwFP_lg]Beeld: Albert Hendriks

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.