Jouw stem voor het Songfestival werd geteld in Breda

15 mei 2016 om 02:36 • Aangepast 21 november 2020 om 10:26
nl
Een doodnormaal industrieterrein in Breda was zaterdagavond het zenuwcentrum van alle stemmen voor het Eurovisie Songfestival. Alle telefoontjes en sms'jes die in Nederland of België werden verstuurd, gingen eerst langs CM Telecom.
Profielfoto van van der Linden Sid
Geschreven door
van der Linden Sid

"Hier wordt alles verzameld, bij elkaar opgeteld en naar Duitsland gestuurd. Daar zit het centrum voor heel Europa", legt projectleider Patricia Verhaar uit. "Dat moet allemaal binnen een paar minuten."

Wachten op privacy instellingen...

"Onze computers zijn daarop berekend", verzekert mede-oprichter Gilbert Gooijers. "Het Eurovisie Songfestival is een belangrijke klant voor ons. Zeker wat betreft de naam, het geeft toch aanzien."
TestenHet bedrijf mag van Eurovisie niet in detail treden over de sms'jes, wel is duidelijk dat medewerkers vlak voor de puntentelling continu bezig zijn met het testen van de lijnen. "Gewoon door zelf sms'jes te sturen, dan krijg je een bevestiging en dan werkt de lijn dus. Belangrijk want het mag niet mis gaan natuurlijk."
LEES OOK: Douwe Bob eindigt op elfde plek Eurovisie Songfestival
Al sinds 1999 is CM Telecom actief op verschillende gebieden binnen telecommunicatie. Het bedrijf regelt bijvoorbeeld de automatische sms'jes die je van je bank krijgt. Ook als je betaald wil parkeren per sms, gaat dat vaak via CM Telecom. Onlang kondigde het bedrijf een uitbreiding naar Hong Kong en Kaapstad aan.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.