Video

Piet Hakkens ziet zoon drummen op Songfestival: 'Ik kan het niet bevatten!'

15 mei 2016 om 04:46 • Aangepast 21 november 2020 om 10:26
nl
"Een uurtje geleden heeft hij nog een appje gestuurd. Hij zegt dat hij voor goud gaat. Ze geloven er echt in!' Een hoop mensen keken zaterdagavond naar de finale van het Eurovisie Songfestival, maar voor weinigen zal het zo spannend zijn geweest als voor Piet Hakkens uit Steensel. Zijn zoon Bram is de drummer van Douwe Bob. Met zijn vrouw Hanneke en familie en vrienden keek Piet toe, hoe zijn zoon in Zweden in actie kwam. Nederland werd elfde en dat was even slikken: "Diepe teleurstelling!"
Profielfoto van Oerlemans Marjanka
Geschreven door
Oerlemans Marjanka

Zodra commentatoren Jan Smit en Cornald Maas de live-uitzending vanuit Zweden aftrappen, loopt de spanning in huize Hakkens op. Piet: "Nu hou ik het even niet meer. Echt gruwelijk spannend. Dat je zoon door 200 miljoen mensen wordt gezien. Dat is voor mij iets dat ik niet kan bevatten."
'Tranen in mijn ogen'Al snel is het tijd voor de Nederlandse inzending. Douwe Bob zingt prima. Maar in Steensel wordt vooral ook naar drummer Bram gekeken. De muziek is niet live, dus uit de maat drummen zal zeker niet gebeuren. "Maar het moet er wel goed uitzien." En dat doet het: "Tranen in mijn ogen, echt super!" Hanneke voegt eraan toe: "Echt indrukwekkend. We zijn zo trots!"

Wachten op privacy instellingen...

En dan begint een bijna eindeloos wachten. Na Nederland beklimmen nog 23 landen het podium. En dan mag er gestemd worden. Een biertje, een hapje, nog een biertje, nog een hapje.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

Meer dan twee uur na het optreden van Douwe Bob en natuurlijk Bram, is het eindelijk tijd voor de uitslagen.

Toch goudIedereen in de Steenselse huiskamer zit op het puntje van de stoel. Als IJsland haar 'twelve points' aan Nederland geeft, klinkt luid gejuich. Maar Douwe Bob verzamelt niet genoeg punten voor goud en ook niet voor de top tien. Het wordt de elfde plek. En dat is even slikken. Piet: "Diepe teleurstelling. Bram ging voor goud. En ik ook een beetje." En even later: "Maar voor ons is hij ook goud."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.