Video

Gezelligheid en een beetje koud op de Tilburgse Meimarkt

15 mei 2016 om 13:09 • Aangepast 21 november 2020 om 10:26
nl
De jaarlijkse Meimarkt in Tilburgis zoals ieder jaar druk en gezellig, maar voor het eerst is de horeca de hele nacht open geweest. Dat betekent dus niet alleen kleine oogjes bij kraamhouders, maar ook bij de zwalkende feestgangers. Een kroegtijger met een biertje in z'n hand omschrijft het als 'een geile nacht'.
Profielfoto van Birgit Verhoeven
Geschreven door
Birgit Verhoeven

Zaterdagavond om tien uur ging de Meimarkt van start. "We probeerden de spulletjes een beetje te rangschikken in de kraam, maar dat is moeilijk. Zodra je je dozen uitpakt zitten mensen er met hun handen in. Dat is natuurlijk alleen maar mooi", zegt standhouder Ilse.

Wachten op privacy instellingen...

De gezelligheid en samenhorigheid is voor Ilse de reden dat ze al 15 jaar meedoet aan de Meimarkt. "Vroeger haalden we de hele nacht door. Nu hebben we vannacht een zeil over de kraam gespannen en zijn we even gaan slapen thuis", zegt ze.
Koude nachtHoewel het zonnetje schijnt op zondagochtend was de nacht een stuk minder prettig. "Ik had vier lagen over elkaar aan en nog had ik het koud", zegt Ronald die 's nachts bij zijn kraam heeft gezeten. "Gelukkig heb ik wel wat verkocht, het valt niet tegen." Voor café Lollipop staat nog een klein clubje feestgangers. Eén daarvan sleept een twee meter lange pluche tijger achter zich aan. "Ik heb hem gisteravond om elf uur geruild voor iets anders. Hij is gewoon mee op stap geweest."

Wachten op privacy instellingen...

De Meimarkt heeft 750 kramen, vol met allerlei spulletjes. Koen probeert in zijn kraam het gereedschap van zijn overleden opa te verkopen. Vader Jan kijkt met weemoed naar de spullen. "Mijn vader kon alles maken. Ik zie hem nog zo staan met die soldeerbout. Misschien dat ik die toch gewoon maar weer meeneem naar huis."

Wachten op privacy instellingen...

Volgens de organisatie verloopt het allemaal prima. "Gelukkig zit het weer mee. Het is wel koud - zelfs de koudste eerste pinksterdag in tachtig jaar -, maar op een enkel klein buitje na schijnt de zon. Super dus." De Meimarkt duurt tot zondag vijf uur.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!