NAC-coach Dijkhuizen belooft vuurwerk: 'Ik snap de kritiek, we gaan FC Eindhoven overrompelen'

15 mei 2016 om 14:57 • Aangepast 21 november 2020 om 10:26
nl
In Breda staat maandagmiddag in de play-offs de return tussen NAC en FC Eindhoven op het programma. Inzet is een plaats in de finale en daarmee de mogelijkheid om te promoveren naar de eredivisie. FC Eindhoven heeft voorlopig de beste papieren, want de ploeg won vrijdag in het Jan Louwers Stadion met 1-0 van NAC. Maar de Bredase ploeg geeft zich nog niet gewonnen: "We gaan FC Eindhoven overrompelen."
Profielfoto van Strater Ronald
Geschreven door
Strater Ronald

De vreugde was vrijdagavond groot bij FC Eindhoven, en terecht, want als underdog won het toch maar mooi de eerste wedstrijd van NAC. Bij de Eindhovense club beseften ze al wel meteen dat de eerste slag weliswaar was gewonnen, maar de oorlog nog niet. Op bezoek in een volgepakt NAC-stadion blijft altijd een andere dimensie.
"Ik heb ze een compliment gegeven, maar we hebben nog niets gewonnen. Er zit straks wel twintigduizend man in het stadion in Breda", weet Mitchell van der Gaag, coach van FC Eindhoven.
Vuurwerk en gezangHet zal maandagmiddag ongetwijfeld gaan spoken in het Rat Verlegh Stadion in Breda. Zondagochtend waren er bijvoorbeeld al zo'n 700 supporters bij de laatste training. Met veel gezang en vuurwerk lieten zij blijken nog altijd achter hun ploeg te staan.
"Het is geweldig om een dag voor zo'n belangrijke wedstrijd hier in het stadion aan te komen", zegt NAC-speler Mats Seuntjens. "Als je nu niet begrijpt waar het over gaat, weet ik het ook niet!"

Wachten op privacy instellingen...

'We moeten Eindhoven overrompelen'Feit is dat NAC afgelopen vrijdag in Eindhoven nog niet helemaal bij de les was. De ploeg ging met 1-0 ten onder tegen FC Eindhoven. Het team en trainer Marinus Dijkhuizen kregen na afloop veel kritiek.
"Ik vind dat terecht", zegt Dijkhuizen. "Het was in balbezit gewoon slecht, NAC-onwaardig. Dat moet anders, het tempo moet omhoog en we moeten FC Eindhoven overrompelen."
KritiekNAC werd in Eindhoven ook laf, te behoudend voetbal verweten. Plus het feit dat Dijkhuizen te vaak wijzigingen aanbrengt in zijn opstelling. "Ik heb een moment of drie, vier gehad dit seizoen dat ik dacht dat ik het voor elkaar had. En dan valt het opeens weer weg. Vervolgens gaat het weer drie weken goed en is het op een training ineens weer helemaal weg."
"Ik snap de kritiek ook wel van de wisselingen in de opstelling, maar ik ben steeds op zoek naar de juiste samenstelling. En dan vallen ook Ronnie Stam en Kevin van Diermen weer weg. Zo ben je constant op zoek en ik snap dat het warrig overkomt, maar echt is de grilligheid van de ploeg", aldus Dijkhuizen.
'We moeten topprestatie overtreffen'NAC mag dan nog zoekende zijn, FC Eindhoven kan rekenen op een heet middagje Breda. Coach Mitchell van der Gaag hield daar meteen na de afloop van de wedstrijd al rekening mee. "Daar zitten twintigduizend man en die gaan die ploeg naar voren schreeuwen. We zullen de topprestatie die we geleverd hebben, maandag moeten overtreffen."
Omroep Brabant houdt maandag een liveblog bij. Volg daarin van minuut tot minuut hoe de play-offs verlopen voor NAC, FC Eindhoven en Willem II.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.