Philips viert 125ste verjaardag met leerzaam kinderfeestje in Evoluon, papa's en mama's mogen mee

15 mei 2016 om 16:04 • Aangepast 21 november 2020 om 10:26
nl
Als je een feestje geeft waarop de gasten vanaf elf uur welkom zijn, kan het zomaar gebeuren dat de eersten pas een uur later binnendruppelen. Zo niet op de 125ste verjaardag van Philips. Een horde enthousiaste kinderen stroomt naar binnen, op het moment dat Evoluon zondagochtend de deuren opent. Op die plek viert Philips haar feestje en maakt de jeugd kennis met ontdekkingen, techniek en al het andere dat bij de Philips-wereld hoort.
Profielfoto van Oerlemans Marjanka
Geschreven door
Oerlemans Marjanka

In de grote koepelhal van het Evoluon staat Stella Lux, de energie-positieve auto die ontwikkeld is door studenten van de Technische Universiteit Eindhoven. Hoofdsponsor is VDL, een bedrijf dat ooit voortkwam uit Philips.
Vaders en zoons vergapen zich aan de auto. Een jongetje neemt maar al te graag even plaats op de passagiersstoel. "Hij zit heel lekker. Die auto rijdt op licht en heeft zonnepanelen. En er zijn er maar twee van in de wereld."
De toekomst vierenEen stukje verderop verzamelen mensen zich om een Philips-apparaat, een MRI-scanner. Niet voor mensen, maar voor speelgoed. Het apparaat wordt gebruikt om kinderen die een scan moeten ondergaan, uit te leggen wat hen te wachten staat.
Nanda Huizing van Philips: "We vieren de toekomst, laten innovaties zien." En zijn het niet de kinderen die opgroeien met de uitvindingen van nu? En die later bedrijven als Philips gaan runnen?
Niet valsspelen ouders!Populair onderdeel van het feestje is een hilarische quiz. Gastheren zijn Dennis Storm en Valerio Zeno, van het BNN-programma 'Proefkonijnen'. Speciaal voor de gelegenheid testen de heren Philips-apparaten en stellen zij daarover vragen aan het publiek. De deelnemers hebben een simpele rol: steek de groene kaart in de lucht als je denkt dat het antwoord op een vraag 'ja' is en een rode voor 'nee'. "Als je het fout hebt, lig je eruit. Ik zie dat jullie ook vaders en moeders hebben meegenomen. Hou even goed in de gaten of die niet stiekem toch doorspelen bij een fout antwoord."

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

Toch liever bioloogAlle activiteiten zorgen voor rode wangen van enthousiasme bij de aanwezige kinderen. Maar dat betekent niet dat ze nu acuut hun toekomst zien in innovatie en technologie en uitvindingen: "Nee, ik word bioloog!"
Het hele weekend waren en zijn er verjaardagsactiviteiten van Philips in Eindhoven. Het kinderfeestje in het Evoluon is een belangrijk onderdeel op de feestagenda. Dat Evoluon zelf is ook jarig, het bestaat 50 jaar. Het is tegenwoordig weer toegankelijk voor publiek.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.