Video

Max van der Pas en Alicia Holzken naar finale Eindhoven Box Cup

15 mei 2016 om 22:24 • Aangepast 21 november 2020 om 10:25
nl
Max van der Pas uit Elsendorp en de Eindhovense Alicia Holzken hebben de finale van de Eindhoven Box Cup bereikt. De finales staan maandag op het programma.
Profielfoto van Milicevic Martin
Geschreven door
Milicevic Martin

Van der Pas rekende in de halve eindstrijd af met Artjom Kaspariam. Holzken klopte Emma McCulloch. [Tweet:body:https://twitter.com/EindhovenBoxCup/status/731895241893117954]
Niet voluitHolzken had weinig moeite met de Schotse. "Zij had iets minder wedstrijden gebokst dan ik. Met de coach heb ik afgesproken om niet voluit te gaan, maar een paar dingen te proberen", zei Holzken na afloop.
De 19-jarige Eindhovense kan zich in juni kwalificeren voor de Olympische Spelen in Rio, maar ziet daar vanaf. "Dit is pas mijn eerste jaar bij de elite. We richten ons op het EK. Daar wil ik een medaille winnen zodat ik financiering krijg van het NOC-NSF", licht ze haar keuze toe.
Hoge ogen gooienGeen Rio, maar Tokio dus voor de Eindhovense. "Alicia is heel goed. We zijn er allemaal van overtuigd dat zij in de toekomst hele hoge ogen gaat gooien. Maar dat is een lang proces, dat kan niet van vandaag op morgen. We hebben daarom gekozen om voor de lange termijn in te steken op de Olympische Spelen van 2020", voegt haar trainer Eric van den Heuvel er nog aan toe.
Aan het bokstoernooi in Eindhoven doen driehonderd boksers uit dertig verschillende landen mee. Daarmee is Eindhoven Box Cup het grootste bokstoernooi van Nederland.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.