Video

168 uur naar een hengel staren: vissers verbreken wereldrecord in Vinkel

15 mei 2016 om 21:33 • Aangepast 21 november 2020 om 10:25
nl
Hiep hiep hoera voor het karperteam uit Vinkel. Zondag verbraken de vissers het wereldrecord duurvissen. Ze visten maar liefst 168 uur achter elkaar. Het oude record stond op 163 uur. Van het team van zeven man dat vorige week zondag begon, is nog maar weinig over. Maar drie vissers hielden het vol tot het eind.
Profielfoto van Birgit Verhoeven
Geschreven door
Birgit Verhoeven

"Het was soms heel zwaar, maar het was het waard. Ik heb een voldaan gevoel", zegt Jeroen van den Broek.
Ze zien er niet heel vermoeid uit, maar zo klinken ze wel. Met een trillende stem willen ze wel vertellen hoe de week was. "Het begon als een grap, maar halverwege kon ik er niet meer om lachen. Ik ben blij dag het voorbij is. Het was leuk, maar ik heb het gehad", zegt Gijs Savelkouls.

Wachten op privacy instellingen...

Roofbouw op je lichaamDe vissers zijn tijdens de uitdaging nauwlettend in de gaten gehouden door een aantal specialisten. "Je pleegt toch roofbouw op je lichaam", zegt Arnold Savelkouls. De hele week hebben de mannen gezond gegeten, maar de laatste maaltijd is pizza. "Het is een feestmaaltijd", zegt Jeroen terwijl hij een visje binnen hengelt.

Wachten op privacy instellingen...

De uitdaging begon als een grapje aan de bar. De mannen dachten dat het bestaande record op 60 uur stond, dat zouden ze wel aankunnen. Toen het record 163 uur bleek te zijn wilde ze zich niet laten kennen.
Vijf uur langerDe mannen verbraken het record om twee uur, maar gingen daarna nog vijf uur door. "Zo is het precies een volle week", legt Arnold Savelkouls uit. Het nieuws dat de heren een wereldrecord op hun naam hebben staan moet bij Gijs nog indalen. "Ik kan alleen maar denken: nog vijf uur..."
Langs de kant van de vijver staan veel trotse familieleden. Oma Truus kwam haar twee kleinzoons aanmoedigen. "Toen ze er aan begonnen dacht ik wel even 'waar begin je aan', maar ik ben echt super trots op ze. Fantastisch!"

Wachten op privacy instellingen...

Geld opgehaaldHet is niet alleen een overwinning voor de mannen zelf, met de recordpoging hebben ze ook bijna 6500 euro opgehaald voor onderzoek naar prostaatkanker.
ZIE OOK: Wereldrecord: parade van 51 klassieke brandweerwagens in Boxtel

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.