Video

Op een hele koude pinksterdag gezellig op de camping ‘Het is pleurisweer’

15 mei 2016 om 19:02
nl
Een bizar weerrecord zondag: het is de koudste Pinksteren sinds 1936. Deze eerste pinksterdag is het kouder dan het met kerst was en tijdens Pasen. In de afgelopen tachtig jaar is het met Pinksteren nog nooit zo koud geweest. Ook op de campings was het afzien."Het is pleuris weer."
Profielfoto van Bartol Rob
Geschreven door
Bartol Rob

Ook op Camping de Mosterdpot in Woudrichem is het afzien tijdens Pinksteren 2016. Beheerder Agnes Kokken wijst naar een leeg veld. "Vorig jaar stond het hier bomvol en nu is het leeg. Er zijn heel veel gasten niet eens op komen dagen, terwijl ze wel gereserveerd hadden. Het is echt koud. Bizar want een paar dagen geleden was het nog schitterend."
Met z'n tweeën in één slaapzakOp de plekken die wel bezet zijn zie je bijna niemand voor de tent of caravan zitten. Alles zit hutjemutje binnen met de voortent goed dicht geritst. Een grote familie uit Hendrik Ido Ambacht staan met meerdere tenten en caravans op de camping voor een familiereünie.
Het koppeltje Jan en Tirza hadden het vannacht zo koud, dat Tirza bij Jan in zijn eenpersoons slaapzak kroop. "Lekker warm en gezellig", zegt Jan met lachend gezicht.
Kramperen"Gisteravond hadden we bingo en de kachels kregen het niet eens warm, zo gek heb ik het nog nooit meegemaakt", zegt een Rotterdamse. Een gast uit Drenthe houdt het op 'kramperen' in plaats van kamperen. "Maar je wilt er toch opuit."
Een thermometer, die van hand tot hand gaat op het kampeerterrein, blijft steken op een graad of tien, elf. Meer zit er met Pinksteren 2016 niet in.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.