Philips Lighting gaat eind deze maand naar de beurs in Amsterdam

16 mei 2016 om 10:43
nl
Philips Lighting, de verzelfstandigde lichtdivisie van Philips, gaat op vrijdag 27 mei naar de beurs in Amsterdam. Dat is maandag bekendgemaakt.
Profielfoto van Vorstermans Ron
Geschreven door
Vorstermans Ron

De bandbreedte voor de prijs waarvoor Lighting naar Damrak wordt gebracht is tussen de 18,50 en 22,50 euro per aandeel. Dat geeft Lighting een marktwaarde van zo'n 2,8 miljard tot 3,4 miljard euro.
In totaal worden er 37,5 miljoen aandelen op het Damrak geplaatst, een kwart van het totaal. Dat kan oplopen tot 28,75 procent wanneer de zogenoemde overtoewijzingsoptie volledig is uitgeoefend.
Meerderheidsbelang wordt afgebouwdHet meerderheidsbelang dat Philips in eerste instantie houdt, wordt de komende jaren volledig afgebouwd, zo werd eerder al bekend.
De opbrengst van het eerste blok aandelen komt op basis van de huidige prijsrange uit op 694 miljoen tot 844 miljoen euro. Inclusief de overtoewijzingsoptie gaat er tussen de 798 miljoen tot 970 miljoen euro naar Philips. De aandelen, die het tickersymbool 'LIGHT' meekrijgen, worden aangeboden aan institutionele partijen en particuliere beleggers uit Nederland.
Daarbij is tot 10 procent van de plaatsing voorbehouden voor particuliere beleggers uit Nederland. Ook ‘bepaalde gekwalificeerde institutionele beleggers' uit andere rechtsgebieden kunnen de effecten kopen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.