Video

Maik Barten maakt debuut als NASCAR-coureur: rondjes in 20 seconden

17 mei 2016 om 18:39
nl
Alle ogen waren afgelopen weekend gericht op Max Verstappen, maar voor autocoureur Maik Barten uit Geldrop was het ook een bijzonder weekend. Hij maakte zondag als eerste Brabander zijn debuut in de NASCAR Whelen Euro Series op Raceway Venray. Een promotie binnen de autosport.
Profielfoto van Parren Deborah
Geschreven door
Parren Deborah

Het NASCAR racen is overgewaaid uit de Verenigde Staten waar het razend populair is. Bij deze sport moeten de auto's continu rondjes rijden. Op het circuit in Venray zijn het er zestig. Met 450 pk onder de motorkap gaat dat razendsnel. De 25-jarige Maik Barten doet over een rondje dan ook slechts 20 seconden.
Zenuwachtig voor de wedstrijd was Barten niet. Hij nam vlak voor de race nog ruim de tijd om de fans een handtekening te geven. Maar dat het een bijzondere dag voor hem was, dat besefte hij maar al te goed. "Het is enorm speciaal om in een NASCAR aan de start te staan", jubelt Barten.
VuurdoopOp zondag had Barten zijn vuurdoop in zijn Chevrolet SS. Hij startte vanaf de elfde positie. Na afloop van de race had hij gemengde gevoelens.
"De start was goed en ik reed op een gegeven moment op de zevende of achtste positie. Ik was volop in gevecht met Freddie Hunt (zoon van F1-coureur James Hunt, red.)." En dat gevecht ging goed, totdat Hunt niet zag dat Barten naast hem reed en de Brabander de muur in drukte. Resultaat: een lekke band voor Barten.  
Podiumplaats"Jammer", reageert de jonge autocoureur. Hij besefte dat zondag een podiumplaats in de Rookie Cup mogelijk was geweest, maar hij is blij dat de auto goed voelde. Pinkstermaandag werd hij derde bij de Rookie Cup.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.