Kilometerheffing betalen als je door België wil met je auto? Als het aan Vlaamse minister ligt wel

16 mei 2016 om 17:32
nl
De Vlaamse minister van Mobiliteit Ben Weyts wil een kilometerheffing voor auto's invoeren. Dat schrijft de Belgische krant De Standaard op haar site.
Profielfoto van van der Straaten Agnes
Geschreven door
van der Straaten Agnes

Volgens de Belgische minister rijden er zoveel buitenlandse chauffeurs door Vlaanderen zonder dat ze een cent bijdragen aan de weginfrastructuur. "Als we hen laten betalen, dan kunnen we de verkeersbelasting voor de Vlaming afschaffen en de extra inkomsten gebruiken om te investeren in de weginfrastructuur", aldus Weyts in de Belgische krant.
De kilometerheffing moet slim ingevoerd worden, met bijvoorbeeld andere tarieven 's nachts. De minister wil beginnen met twee proefprojecten.
ANWBDe Nederlandse ANWB is op Radio 1 niet te spreken over de heffingsplannen. "De Vlamingen moeten er volgens hem eerst maar voor zorgen dat hun wegen op orde zijn. België heeft jarenlang te weinig geïnvesteerd in goede infrastructuur."
SchultzMinister Melanie Schultz (Infrastructuur) is tegen tol voor personeneauto's in België. "Tol in België dupeert de Nederlandse automobilist", aldus de bewindsvrouw. Ze houdt de ontwikkelingen scherp in de gaten en gaat haar collega vragen wat hij precies van plan is.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.