Uitgebroken paarden bijna aangereden door trein, boswachter boos op ‘chillende malloten’

16 mei 2016 om 13:26 • Aangepast 21 november 2020 om 10:24
nl
Drie paarden hebben de hele nacht los rondgelopen in het buitengebied van Bergen op Zoom. Maandagochtend werden de hengsten met hulp van agenten gevangen en teruggeplaatst in afgezet natuurgebied. De boosdoeners zijn waarschijnlijk hangjongeren, stelt boswachter Erik de Jonge.
Profielfoto van Vorstermans Ron
Geschreven door
Vorstermans Ron

Zo hoopte de boswachter zijn tweede pinksterdag niet te beginnen. De Jonge werd om kwart over zes ’s ochtends uit zijn bed gebeld.
Bijna oorlog“’Loslopende hengsten’, werd me verteld. Ik ging meteen met een collega kijken. De paarden liepen op dat moment op het spoor bij bezoekerscentrum De Kraaijenberg. Het scheelde echt een haar; een van de paarden werd bijna aangereden waar ik bij stond.”
Met de hulp van toegesnelde agenten en stapvoets rijdend treinverkeer konden de paarden worden teruggeplaatst bij hun kudde. Dat ging nog bijna mis toen de 'IJslanders' een kudde merries roken. “Ze konden zich niet meer inhouden, ze hadden nog nooit een merrie gezien. Het was bijna oorlog geworden.”

Wachten op privacy instellingen...

Chillende hangjongerenHoewel alles goed afliep, overheerst er woede bij De Jonge. De hengsten wisten uit te breken omdat de poort uit het hek was getrokken.
Vermoedelijk waren daar jongeren bij betrokken die de avond ervoor ‘aan het chillen waren’ in de weide, zo stelt de boswachter. “Ze hebben ook een fikkie gestookt. Dat er zulke malloten bestaan die zo’n hek eruit halen, daar begrijp ik dus helemaal niets van."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.