Kromowidjojo naar halve finales van 50 meter vlinderslag

16 mei 2016 om 14:30
Zwemster Ranomi Kromowidjojo heeft bij haar eerste optreden bij de Europese kampioenschappen in Londen de halve finales gehaald van de 50 meter vlinderslag. De 25-jarige uit Eindhoven tikte in de laatste serie als tweede aan achter de Zweedse Sarah Sjöström.
Profielfoto van Vorstermans Ron
Vorstermans Ron

Die klokte 25,59 seconden. Kromowidjojo kwam tot 25,80. Vier jaar geleden pakte 'Kromo' bij de Olympische Spelen van Londen in hetzelfde zwembad twee gouden medailles.
OttesenDe Nederlandse troef zette dezelfde tijd neer als de Deense Jeanette Ottesen, die haar serie won in 25,80. Maaike de Waard klokte 26,32 en plaatste zich als zesde voor de halve finales van maandagavond, Kim Busch werd vijftiende met 26,66.
Op de 400 vrije slag kwalificeerde Maarten Brzoskowski zich met 3.47,63 als vierde voor de finale van maandagavond.