Brabantse schoonheidsspecialisten willen blijven laseren

16 mei 2016 om 17:59
nl
Brabantse schoonheidsspecialisten hebben massaal de petitie getekend tegen het verbod op laserbehandelingen en definitief ontharen door schoonheidsspecialisten. Volgens Norbert Bolluijt, schoonheidsspecialist in Dinteloord is het 5 voor 12 voor de schoonheidssalons in Nederland.
Profielfoto van van der Straaten Agnes
Geschreven door
van der Straaten Agnes

Als Minister Schippers de wet wijzigt en ervoor zorgt dat alleen huidtherapeuten en artsen nog dit soort behandeling mogen doen, kunnen heel veel schoonheidssalons hun deuren sluiten. Volgens de Dinteloordse schoonheidsspecialist Bolluijt wil de minister nog veel meer handelingen gaan verbieden.
Het gaat dan om onder andere lichttherapie, dermaroller en peelings. Eigenlijk alle therapieën die huiddoorlatend zijn. "Ik denk dat ik dan mijn zaak kan sluiten", zegt Bolluijt. "Met een beetje crème smeren, red je het tegenwoordig niet."
Minister SchippersMinister Schippers is al jaren bezig de wildgroei in laserhandeling bij schoonheidssalons te verbieden. Het liefst heeft ze dat huidtherapeuten samenwerken met schoonheidssalons, zodat dezelfde therapie door een gediplomeerde therapeut gedaan kan worden. Schoonheidsspecialisten die zelf willen blijven laseren, moeten maar een opleiding tot huidtherapeut gaan volgen, aldus de minister in een brief aan de kamer.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.