Video

Na landstitel nu ook de beste van Europa: hockeydames Den Bosch winnen Europa Cup na shoot-outs

16 mei 2016 om 19:47 • Aangepast 21 november 2020 om 10:24
nl
Het bleef spannend tot ná de laatste minuut van de reguliere speeltijd, maar de hockeysters van Den Bosch hebben na het landskampioenschap ook de belangrijkste Europese prijs in de wacht gesleept. In Bilthoven wonnen de Bossche dames na shootouts met 3-2 de Europese Club Champions Cup gewonnen.
Profielfoto van Nagtzaam Pepijn
Geschreven door
Nagtzaam Pepijn

In de reguliere speeltijd bleef het 1-1 tegen titelverdediger SCHC. In de 24e minuut pushte Maartje Paumen (Den Bosch) een strafcorner binnen. Zes minuten na rust maakte Paumen echter een overtreding, waarna de scheidsrechter een strafbal voor SCHC toekende. Die kans werd benut.

Wachten op privacy instellingen...

Winst voor Den BoschMaartje Krekelaar had vlak voor tijd bijna de winnende treffer op haar stick, maar de speelster van Den Bosch stuitte op de doelvrouw van SCHC. In de shoot-outs bleek een misser van Claire Verhage fataal voor SCHC en ging de winst naar Den Bosch.
De Europese cup is de belangrijkste Europese trofee voor vrouwenhockey. De afgelopen zestien jaar ging een Nederlandse club er met de titel vandoor. De laatste keer dat Den Bosch de titel in handen had was 2013.

Wachten op privacy instellingen...

Huldiging in Den BoschDe hockeyvrouwen werden maandagavond gehuldigd in het centrum van Den Bosch. Een kleine honderd fans zongen de dames op de markt in Den Bosch toe.

Wachten op privacy instellingen...

Aanvoerster Maartje Paumen is trots op zowel het landskampioenschap als de Europese titel. "Ik ben echt blij. Vorig week was al mooi en deze titel maakt het helemaal compleet", vertelt ze. "Ik ben super trots op de ploeg en het is echt gaaf dat we de dubbel weer hebben." Hiermee doelt ze op het feit dat de dames van HC Den Bosch vier jaar geleden zowel het landskampioenschap als de Europese titel wonnen.
Trots op de 'jonkies'Het feit dat de hockeyvrouwen van Den Bosch dit jaar met twee titels naar huis komen, is volgens de aanvoerster extra bijzonder omdat er dit jaar veel jonge, nieuwe meiden meespeelden. "Aan het begin van het seizoen vraag je je nog af waar je gaat eindigen. We hebben veel stappen moeten maken om te bereiken wat we nu hebben bereikt."
Paumen is trots op haar jonge teamgenoten. "Het is geweldig om te zien hoe die jonge meiden die stappen maken", aldus de aanvoerster "Ze speelden uiteindelijk alsof ze al vijf jaar bij ons rondlopen. Dat is machtig mooi."

Wachten op privacy instellingen...





App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.