Steven Kruijswijk denkt zelfs aan aanvallen

16 mei 2016 om 21:07
nl
Voor Bosschenaar Steven Kruijswijk gaat de Ronde van Italië nu pas echt beginnen. "De eerste weken ging het om verschillen in seconden, maar zeker de laatste week worden dat minuten. Dan moet ik er bij zitten'', zei de beste Nederlander in het algemeen klassement maandag op de rustdag tegen de NOS.
Profielfoto van van Doorn Bert
Geschreven door
van Doorn Bert

De nummer zeven van de Giro in 2015 staat er na de eerste week beter voor dan vooraf gedacht, namelijk vierde. Hij heeft zelfs enkele seconden voorsprong op de topfavorieten Vincenzo Nibali en Alejandro Valverde.
'Het zelfvertrouwen is groot'"Ik ben vanaf de eerste dag scherp geweest. De ploeg heeft me ook steeds goed afgezet en tot nog toe behoor ik bergop weer tot de beteren. Het gevoel is goed en het zelfvertrouwen groot'', vertelt de 28-jarige kopman van LottoNL-Jumbo bij de NOS.
Kruijswijk kijkt uit naar de tiende etappe op dinsdag, een lange bergrit met aankomst in Sestola halverwege de Passo del Lupo. "Hopelijk kan ik in de finale zelf iets doen. Ik moet in ieder geval niet bang zijn zelf iets te proberen.''

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.