115.000 bezoekers voor Jazz in Duketown Den Bosch: Caro Emerald afsluiter

16 mei 2016 om 21:46 • Aangepast 21 november 2020 om 10:24
nl
Op een bomvolle Parade sloot Caro Emerald maandag in de zon de 43e editie van Jazz in Duketown af. Door het koude weer was het dit jaar minder druk dan voorgaande jaren in de binnenstad van Den Bosch. Trokken eerdere festivals wel 150.000 bezoekers, dit jaar bleef het aantal bij 115.000 steken.
Profielfoto van van Doorn Bert
Geschreven door
van Doorn Bert

In totaal waren er elf podia waar een breed scala van jazz werd gespeeld. Internationaal hoog aangeschreven muzikanten als drummer Simon Phillips en saxofonist Kenny Garrett maar ook bekende Nederlandse artiesten als Sabrina Starke, Karsu, Thijs van Leer en Caro Emerald traden op.

Wachten op privacy instellingen...

De bezoekers genoten ook van vernieuwende bands als het Noorse Pixel of de Belgische sensatie Stuff. dat op een bomvol Kerkplein een spetterend optreden gaf. En ook rond de kleinere podia in Uilenburg was het alle dagen een gezellige drukte.
ZIE OOK: Jazz in Duketown: 'Net als carnaval niet te missen' [FOTO’S]
Frisse windOok figuurlijk waaide een frisse wind bij Jazz in Duketown. Zo was er dit jaar op de Markt een doorzichtig podium gezet met de bedoeling deze locatie de komende jaren verder uit te breiden tot het kleinere broertje van het hoofdpodium op de Parade waar nu de grootste acts optreden.
Met zangeres Lizzy Ossevoort kreeg de Conservatorium Talent Award een veelbelovende winnares. De twintigjarige studente aan het conservatorium van Arnhem won voor veel publiek de finale in Muzerije en kreeg behalve een geldbedrag ook een uitnodiging voor de komende editie van Jazz in Duketown.
Inzet en samenwerking Voorzitter Gaby Westelaken kijkt tevreden terug op een mooi festival. “De enige factor die we niet onder controle hadden, het weer, was niet geheel in ons voordeel maar gelukkig bleef het droog en hebben veel bezoekers in vier dagen gratis genoten van maar liefst 37,5 uur live muziek van een hoog niveau. En dit allemaal door de inzet van 160 vrijwilligers en de goede samenwerking met de horeca, de gemeente en alle sponsoren.”

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.