Dat je een petitie start en dat de hoogste baas van Disney je belt: Tim (13) strijdt voor z'n game

16 mei 2016 om 21:52
nl
Het moet een bijzonder telefoongesprek zijn geweest: Disney-baas Robert Iger belde zaterdag met een dertienjarige jongen uit Steenbergen voor een gesprek over een specifiek stukje strategie van Disney. Die dertienjarige jongen, dat was Tim Wanders uit Steenbergen.
Profielfoto van Nagtzaam Pepijn
Geschreven door
Nagtzaam Pepijn

Wanders voert actie om computergame Disney Infinity te behouden. Disney Infinity is een computerspel waarvoor je actiefiguren kunt kopen in de speelgoedwinkel. Met de actiefiguren kun je gewoon spelen, maar je kunt ze ook in het computerspel tot leven wekken. Daarnaast speel je online met anderen. Sinds 2009 is Wanders fan van het spel, maar onlangs hoorde hij dat Disney wil stoppen met het uitgeven van de game.
'Ga door met Disney Infinity!'“Dit kan echt niet”, zei Wanders eerder tegen Omroep Brabant. Hij startte een petitie om Disney er van te overtuigen door te gaan met Disney infinity. Inmiddels hebben zo’n 3100 mensen de petititie ondertekend. En dat is niet onopgemerkt gebleven.
“Ik werd opgebeld door Bob van Disney”, vertelt Tim. Bob is Robert A. Iger, de allerhoogste baas van the Disney Company. “Hij wilde van me weten wat ik zou willen in het spel, hoeveel handtekeningen ik hoop op te halen en of ik gedachten had over een eventuele overnamekandidaat. Hij zei dat ze het goed in de gaten hielden en dat ik hem een mailtje moest sturen.”
15.000 is het doelIger heeft ook duidelijk gemaakt dat er nog wel wat handtekeningen bij moeten. Dat beseft Tim ook. “Voor 3100 mensen kunnen ze het spel natuurlijk niet online houden. Ik hoop dat ik er 15.000 kan ophalen. Verder hoop ik eigenlijk dat Disney zelf verder gaat, maar het zou ook kunnen dat een ander bedrijf het onder licentie uit gaat geven. Dan denk ik aan Hasbro.”
Voor nu is het hopen dat er snel nog 1900 mensen tekenen. “Dan heb ik 5000 handtekeningen. Dat is een mijlpaal en dan gaat er weer een melding naar Disney”, legt Wanders uit. “Dan moeten ze zelf kijken wat ze er mee gaan doen, de keus is aan hun natuurlijk. Ik vind het in ieder geval wel vet dat ze bellen, en ik hoop dat het lukt om de game online te houden.”
Wanneer Iger terugmailt weet Tim nog niet. Hij blijft in ieder geval actie voeren met zijn petititie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.