Vandaag in Brabant: varken dood door luchtballon en rapport politie rond dood Linda van der Giesen

17 mei 2016 om 09:45
nl
Goedemorgen. Bij een boerderij in Hoogeloon is een varken omgekomen toen een luchtballon laag overvloog en het dier in paniek raakte. En vandaag worden de onderzoeksresultaten bekend rond het handelen van de politie voor de dood van Linda van der Giesen.
Profielfoto van Kamp Karin
Geschreven door
Kamp Karin

Wat gaat vandaag het nieuws bepalen?
* Vandaag is de presentatie van het onderzoeksrapport van de commissie Eenhoorn naar het handelen van de politie voorafgaand aan de dood van Linda van der Giesen. De verpleegster (28) uit Zevenbergen werd in augustus vorig jaar doodgeschoten door haar ex John F. Eerder gaf de politie aan dat er inschattingsfouten zijn gemaakt bij de aangiftes die de vrouw deed tegen haar ex-vriend. Omroep Brabant zendt de persconferentie live uit op internet.
* Paniek bij boerderij De Beukentuin in Hoogeloon. Een luchtballon vloog vlak boven de wei met zeugen, waarna de dieren in paniek raakten. Vijf varkens renden door schrikdraad, één dier moest dat bekopen met de dood.
* In het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven wordt vandaag een nieuw hart- en vaatcentrum geopend, de grootste in Nederland.
[youtube:body:https://youtu.be/PCQ04CIOsfQ]
Waar wordt over gepraat?
* Een grote brand heeft afgelopen nacht de markthallen van de Vrije Markt in Katwijk, bij Cuijk verwoest. In de hallen stonden zo'n zevenhonderd vaste kramen. Veel standhouders zijn alles kwijt.
* De 13-jarige Tim kreeg een telefoontje uit Amerika van niemand minder dan Disney-baas Robert Iger. De jongen voert actie om de computergame Disney Infinity te behouden, omdat Disney wil stoppen met het uitgeven van het spel. Inmiddels hebben 3100 mensen de petitie getekend, en dat trok de interesse van de topman.
* Er is veel mis bij de controles van duizenden asielzoekers die via het aanmeldcentrum in Budel het land binnenkomen, blijkt uit vertrouwelijk onderzoek. Het fouilleren was niet op orde, net als het doorzoeken van bagage en telefoons en de analyse van documenten.
[youtube:body:https://youtu.be/EIxsVBam6Zg]
Welk nieuws van gisteravond en vannacht heb je misschien gemist?
* De 79-jarige vrouw uit Tilburg die sinds zondagavond werd vermist, is weer terecht. De vrouw, die dementerend is en erg in de war, was ten val gekomen op het Wagnerplein en werd daarna naar het ziekenhuis gebracht.
* De 43e editie van Jazz in Duketown trok door het koude weer minder bezoekers dan voorgaande jaren. Er waren 115.000 mensen op de been bij het festival in Den Bosch, waar onder anderen Kenny Garett, Sabrina Starke en Caro Emerald optraden.
* NAC en Willem II treffen elkaar in de finale van de play-offs. De Bredase club wist met 2-0 te winnen van FC Eindhoven, Willem II versloeg gisteren Almere City FC met 5-2.
[tweet:body:https://twitter.com/VanMerwerode/status/732241273097211905]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!