Junioren uit Breda op doelsaldo kampioen met 22-0 zege, trainer denkt aan matchfixing

17 mei 2016 om 10:56 • Aangepast 21 november 2020 om 10:23
nl
Tegen alle verwachtingen in werd de A1 van s.v. SAB kampioen: de junioren uit Breda wonnen hun laatste wedstrijd met 22-0 tegen DIOZ. VV Rijsbergen gelooft er niets van, schrijft BN DeStem. De A1 van VVR begon z’n laatste wedstrijd met hetzelfde puntenaantal als de ploeg uit Breda, maar met een gunstiger doelsaldo van tien goals verschil.
Profielfoto van Vorstermans Ron
Geschreven door
Vorstermans Ron

VVR wist de laatste wedstrijd tegen JEKA A2 zelfs met 6-0 te winnen. Toch werd het kampioenschap in Rijsbergen niet veilig gesteld. Omdat SAB met 22 goals verschil won, werden de Rijsbergenaren alsnog op doelsaldo geklopt.
DIOZ kreeg voorafgaand aan zaterdag in totaal 25 goals tegen. In één wedstrijd werd het aantal tegengoals van de junioren uit Zegge nagenoeg verdubbeld.
Uitslag gemeld bij KNVBDe trainer van de A1 uit Rijsbergen, Jurgen van Kuijck, vertelt aan BN DeStem dat het de uitslag niet vertrouwt. Volgens hem ruikt het zaakje naar matchfixing.
Van Kuijck heeft een melding gedaan bij de KNVB, zo vertelt hij aan de krant. Volgens BN DeStem willen ze bij SAB niet dieper op de titelrace ingaan. Wel meldt de ploeg uit Breda dat de A1 kampioen is geworden dankzij een monsterzege van 22-0.
De KNVB zegt dinsdag op de hoogte te zijn van de zaak, maar kan nog niet bevestigen dat er een melding is gedaan. VV Rijsbergen was evenals SAB dinsdagochtend nog niet bereikbaar voor commentaar.
SAB laat wel via Facebook weten niet blij te zijn met de berichtgeving over 'mogelijke matchfixing'.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.