PSV'er Guardado waarschijnlijk niet naar Olympische Spelen

17 mei 2016 om 11:37
nl
PSV gaat er vanuit dat Andrés Guardado zich na de Copa America gewoon bij PSV meldt ter voorbereiding op het nieuwe seizoen. De Mexicaan had eerder laten doorschemeren met zijn land ook aan de Olympische Spelen te willen deelnemen. In dat geval zou hij de wedstrijd om de Johan Cruijff-schaal tegen Feyenoord en enkele competitiewedstrijden missen.
Profielfoto van Post Paul
Geschreven door
Post Paul

Guardado is nu al in Mexico voor een vakantie, waarna hij met zijn land meedoet aan de Copa America in de Verenigde Staten. Daarin zit Mexico in een poule met Uruguay, Jamaica en Venezuela. De finale van dat toernooi is op 26 juni, terwijl de Olympische Spelen op 5 augustus van start gaan.
Geen verzoek bij PSVDe Mexicaanse voetbalbond heeft aangegeven dat het voor de Olympische ploeg gebruik wil maken van een andere selectie, met onder meer dispensatiespelers die in de Mexicaanse competitie spelen. Bij PSV is dan ook geen verzoek neergelegd om Guardado vrij te geven voor de Olympische Spelen.
PSV zonder drie Zuid-Amerikanen in ChinaOp dit moment is PSV voor een korte trip naar China, waar onder meer een oefenwedstrijd tegen VFL Wolfsburg gespeeld wordt. Ook daarbij ontbreekt Guardado, net als zijn landgenoot Héctor Moreno en de Columbiaan Santiago Arias.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.